MENÜ

2018 Dünya Kupası elemeleri kuraları çekiliyor

Dev turnuva için yapılacak elemelerin grupları bugün belli oluyor.

2018 Dünya Kupası elemeleri kuraları çekiliyor

2008 Avrupa Şampiyonası’ndan sonra 7 senedir hiçbir büyük turnuvaya katılamayan milli takımımızın da yer alacağı 2018 Dünya Kupası Elemeleri kura çekimi Rusya’da yapılacak. 18.00’de başlayacak çekime Ay-Yıldızlılar, Faroe Adaları, Estonya gibi takımlarla birlikte 4. torbadan katılacak.

1. TORBA:
Almanya, Belçika , Hollanda , Portekiz , Romanya, İngiltere , Galler , İspanya , Hırvatistan
2. TORBA:
Slovakya, Avusturya , İtalya , İsviçre, Çek Cum. , Fransa , İzlanda , Danimarka , Bosna-Hersek
3. TORBA: Ukrayna, İskoçya , Polonya, Macaristan , İsveç, Arnavutluk, K.İrlanda, Sırbistan, Yunanistan
4. TORBA: Türkiye, Slovenya , İsrail, İrlanda Cum., Norveç , Bulgaristan , Faroe Adaları , Karadağ , Estonya
5. TORBA: Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya , Ermenistan, Finlandiya , Belarus , Makedonya , Azerbaycan , Litvanya , Moldova
6. TORBA: Kazakistan , Lüksemburg , Liechtenstein, Gürcistan, Malta, San Marino , Andorra

2018 Dünya Kupası için yapılacak elemelerde kura heyecanı başlıyor. Bu büyük turnuvada mutlak suretle yer almak isteyen Türkiye, Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası Elemeleri kura çekimine katılacak. Kura çekimi, Saint-Petersburg kentinde saat 18.00’de gerçekleşecek. 4. torbadan çekime girecek olan Fatih Terim’in öğrencileri, Galler, İzlanda gibi ülkelerin gerisinde Faroe Adaları, Norveç gibi takımlarla aynı torbada yer alıyor.

Fatih Terim yönetiminde Ay-Yıldızlılar, son olarak Euro 2008’de sahne almış, o tarihten bu yana hiçbir büyük turnuvada boy gösterememişti. Üst üste yaşanan teknik direktör değişikliklerinin ardından 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne tekrar Terim önderliğinde büyük bir yapılanmayla gidilmiş ancak milli takımımız, üst üste aldığı yenilgilerin ardından Euro 2016 için şansını zora sokmuştu.

Maçlar 4 Eylül 2016’da başlıyor

Dünya Kupası Elemeleri’nde grupların belli olmasının ardından maçlar 4 Eylül 2016 tarihinde başlayacak, 10 Ekim 2017 tarihinde son bulacak. Karşılaşmaların bitmesinin ardından gruplarını lider bitiren 9 ekip direkt olarak dünyanın ülkeler bazında 1 numaralı kupasına katılmaya hak kazanacak. En çok puanı toplayan 8 ikinci ise aralarında play-off oynayarak Dünya Kupası’nda yer almak için mücadele verecek.

Terim de gidiyor

Saint Petersburg’da saat 18.00’de başlayacak kuraya Türkiye’yi temsilen Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Genel Sekreter Kadir Kardaş ile Servet Yardımcı katılacak.



Dokuz grup oluşacak

Büyük bir heyecana sahne olacak dünyanın bir numaralı organizasyonu 2018 Dünya Kupası’na katılmak için kuraya girecek 52 Avrupa ülkesi, 6 takımlı 7 gruba ve 5 takımlı 2 gruba bölünecek.

32 takım yer alacak

Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda 32 takım yer alacak. Futbolseverlere büyük bir heyecan yaşatacak organizasyona ev sahibi Rusya dışında Avrupa’dan 13, Afrika’dan 5, Güney Amerika’dan 4, Asya’dan 4, Kuzey Amerika’dan 3 ülke katılacak. Ayrıca turnuvada Okyanusya Elemeleri’nin lideri, Asya ve Güney Amerika gruplarını beşinci bitiren 2 takım ve Kuzey Amerika’daki yarışta dördüncü olan bir ülke arasında oynanacak Uluslararası Play-Off’u kazanan 2 ülke yer alacak.

Efsaneler buluşacak

Moskova’da çekilecek ve milyarlarca insanı ilgilendiren kura çekimi, futbolseverlerin yakından tanıdığı efsane futbolcuların katılımıyla gerçekleşecek. Çekimde, unutulmaz forvet Ronaldo ve Uruguay efsanesi Diego Forlan, 2006 yılında kazandığı “yılın futbolcusu” ödülüyle buna layık görülmüş tek savunma oyuncusu olan Fabio Cannavaro, ülkemizde ter dökecek ve Afrika’nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından Eto’o ile EURO 96’da Almanya adına finalde ilk “altın gol” sayısını bularak efsane olan Bierhoff bulunacak.



Hulk’tan ırkçılık tepkisi

Rus futbolunda ırkçılığın yaygınlaştığına ilişkin hafta başında açıklamalar yapan Brezilyalı futbolcu Hulk’un, 2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri kura çekimine katılmayacağı açıklandı. FIFA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, kura çekecek oyuncular arasında yer alan Hulk’un, kulübü Zenit’in isteği nedeniyle organizasyonda yer almayacağı, yerine eski Rus futbolcu Alexei Smertin’in görev alacağı belirtildi. Bu konu hakkında Rusya cephesinden henüz cevap gelmedi.



En son ne yapmıştık?

2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde milli takımımız, Hollanda, Romanya, Macaristan, Estonya ve Andorra ile aynı grupta yer almıştı. Elemelere Abdullah Avcı yönetiminde başlayan Ay-Yıldızlılar, 1-1 biten Macaristan karşılaşmasının ardından Avcı’nın görevine son vermiş, Fatih Terim’i takımın başına getirmişti. Türkiye 16 gol atıp kalesinde 9 gol gördüğü grubu 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 4. sırada tamamlayarak sürpriz bir şekilde Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanamamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ