MENÜ

Şenol Güneş: Kendini yeterli gören gider

Beşiktaş'ta göreve gelişiyle takımdaki havayı değiştiren Şenol Güneş, parolasını FANATİK'e anlattı.

Şenol Güneş: Kendini yeterli gören gider

Türk futbol tarihinin en önemli başarısına imza atan, Trabzonspor’a unutulmaz günler yaşatan, Bursaspor’a oynattığı futbol ve parlattığı yıldızlarla geçen sezona damga vuran Şenol Güneş, şimdi Beşiktaş’ın başında yeniden tarih yazma hazırlığında. Tecrübeli teknik adamla Avusturya kampında uzun bir sohbet yaptık. Camiaya önemli mesajlar verdi, futbolcularını FANATİK aracılığıyla uyarırken şampiyonluğun en güçlü favorilerinden olduklarını da vurguladı. Söz Şenol Güneş’te...

‘İskeletimiz hazır’

“Elimizde geçen yıl yarışan bir kadro var. Son haftalarda şampiyonluğu kaptırmanın üzüntüsü olmuş. Bu sene daha istekli ve tecrübeliler. Son üç yıldır yönetim; feda yılı olarak sezonlara girdi, yeni kadro kurup yarıştı. Ekonomiye ayar verdi. Stat da yaparak başarılı bir yıla girildi. Hiç olmadığı kadar şampiyonluk isteyen iskelet kadroya stoper, sol açık ve santrfor da kattığımızda -ki bunlar eli kulağında- istediğimiz hedeflere ulaşacağız.”

‘Hedef şampiyonluk’

“Takım içinde, oyuncu kendisini yeterli görmeyecek, çalışacak. ‘Ben yeterliyim’ diyen kim olursa olsun aramızdan gider. Tüm futbolculardan isteğim, eski performanslarının üzerine çıkmaları. Transferden çok şimdilik bunun üzerinde duruyoruz. Beşiktaş’ın hedefi şampiyonluktur. Burada olan herkes buna katkı sağlamak zorunda. Yeterli görmek yok.”

‘Transferde geç kalmayız’

“Kulübün markalaşmış taraftarı var. Kampta yağmur, soğuk geldiler. En küçük olay çıkarmadan idmanları izlediler. Fotoğraf çektirip imza aldılar. Bu çok önemli. Almanya bunun tam tersini düşünüp maç oynama yasağı getirmiş. Kulübüm ve ülkem adına kötü durum. Aslında böyle olmadığını göstermek adına taraftar ile içiçe olduk, medenice. Kulübün gerçek sahibi taraftarıdır. Misafirimiz oldular.”

‘Tolgay Arslan yıkım oldu’

“Mükemmele yakın bir kamp geçirdik. Tüm oyuncularda en küçük sorun görmedim. Ayrıca kamp yeri de her açıdan güzeldi. Tolgay’ın sakatlığı başta ben olmak üzere bütün takımı derinden üzdü. Yıkım oldu adeta. Fakat futbolda kimse istemese de bunlar oluyor.”

‘İletişim çok önemli’

Bizim için en önemli şeylerden biri de takım içerisindeki iletişim. Bu konu üzerinde de çalıştık. Karşılıklı birbirimizi anlamak için toplantılar yaptık, oyuncularım görüşlerini paylaştılar. Diyalog çok önemli.”

‘Hocayı değil işi sevin'

“Slaven Bilic burada iyi işler yaptı. Camiada sevildiğini biliyoruz. Ben takımın başarısı için buradayım. Futbolcularıma geldiğimde ilk söylediğim şey işlerini sevmeleri. ‘Beni sevmekten çok, işinizi sevin. Ben sizi o şekilde daha çok severim’ dedim. Başarı bu şekilde gelecek.”

Nasıl bir Beşiktaş?

Şenol Güneş yönetiminde, nasıl bir Beşiktaş ortaya çıkacağını herkes merak ediyor. İşte tecrübeli hocanın felsefesi:

1 - Sevgi ve saygı: “Takım saygı ve sevgi odaklı olacak. Rakip, hakemler, taraftar ve medya ile iyi ilişkiler içinde olacak. Böyle bir ekip yaratmayı istiyorum. Sadece futbol ve alınan sonuçlarla değil,
bu alanda da keyif veren, örnek olan bir takım olacağız. Başkan ve yönetim her açıdan bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar.”

2 - Bencil olmayacağız: “Aramıza katılan ya da halen ekip içinde yer alan takım arkadaşlarımız kesinlikle bencil olmayacaklar. Kafalarındaki şey takımı büyütüp hizmet etmek olacak. Takımı taşıyan her oyuncuyu ben de taşırım. Bir futbolcunun takımın sırtından geçinmesine ise asla izin vermem.”

3 - Hem lig hem UEFA: “Genel oyun yapımız tüm takımın çalışması. Kalacak olan tüm oyuncular bu ligi taşımalı, UEFA ligini taşımalı. Değişiklik olduğu zaman da saygı ile karşılamalı. Görev aldığı zaman görevini iyi yapmalı, almadığı zaman da beklemeli, tekrar hazır olmak için de çalışmalı.”

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ