MENÜ

Fenerbahçe 3-1 Vitoria Guimares

Fenerbahçe, hazırlık maçında karşılaştığı Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes'i 3-1 mağlup etti.

Fenerbahçe 3-1 Vitoria Guimares

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadelede Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 21 ve 68. dakikalarda Moussa Sow ile 29. dakikada penaltıdan Fernandao kaydetti. Portekiz ekibinin tek golü ise 77. dakikada Pedro Correia'dan geldi.

Maça tutuk başlayan ve saha yerleşiminde hatalar yapan Fenerbahçe 10 dakika sonra toparladı ve oyuna ağırlığını koydu.21. dakikada Sow esnetik dolu bir gole imza attı. Bu dakikada Diego çalımlarla rakiplerini eksiltti, sağ kanattan ortaladı. Yükseklik kazanan top Sow'a geldi. Senegalli oyuncu boşta kaldı ve rakip savunma ofsayt diye duraklayınca fırsatı iyi değerlendiren golcü futbolcu rövanşta ile topu ağlara gönderdi. 28. dakikada Alper'in soldan ceza sahasına taşıdığı top rakibin koluna çarpınca penaltı kazanıldı. Topun başına geçen Fernandao güzel bir vuruşla ilk yarının skorunu 2-0 olarak ilan etti.
Fenerbahçe teknik direktörü Pereira, ikinci yarının başında Alper'in yerine Stoch, Hasan Ali'nin yerine Caner ve Volkan'ın yerine Fabiano'yu oyuna dahil etti.

Diego ve Nani'ye büyük alkış

62 dakikada ise 5 oyuncu değişikliği birden yapıldı. Diego, Nani, Gökhan, Kajer ve Alves çıkarak, Kadlec, BA, Şener, Holmen ve Krasic kalan dakikalarda süre aldı. Diego'nun tabelada forma numarası gözüktüğü an taraftarların büyük sevgisi ile karşılaştı. Değişiklik sırasında tribünlerden tezahüratlar ve alkış tufanı koptu. Hemen peşinden Nani çıkarken de aynı ambiyans yaşandı.

Caner'den nefis orta, Sow duble yaptı

68. dakikada Caner sol kanattan nefis bir orta kesti. Aynı güzellikte Sow penaltı noktasında iyi yükselip kafayı da kalecinin uzanamayacağı köşeye ve yerden vurunca meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-0
73. dakikada Fernandao oyundan alınıp yerine Uygar girerken genç oyuncu orta sahada görev yaptı ve Sow tek forvet kaldı. Hakan Çinemre ise Josef De Souza ile değişti. Oyuna girdiği dakika topla buluşan Uygar ceza sahasına doğru biraz dripling yaptıktan sonra topu kaleye gönderdi, meşin yuvarlak üst direkten dışarı gitti. 76. dakikada Correira'nın uzaktan kullandığı serbest vuruşa Fabiano müdahale etse de topun ağlarla buluşmasını engelleyemedi ve skor 3-1'e geldi.Mücadelede Fenerbahçe forması altında 90 dakikayı tamamlayan tek isim Sow olurken karşılaşma 3-1 sarı-lacivertli ekibin lehine sona erdi.

Uğur DEMİRKIRDI - İSTANBUL / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ