MENÜ

Bartomeu yeniden Barcelona başkanı!

Barcelona'da uzun süredir gündemi meşgul eden başkanlık seçimi bugün yapıldı ve mevcut başkan Josep Maria Bartomeu, yeniden Barcelona başkanlığına seçildi.

Bartomeu yeniden Barcelona başkanı!

Barcelona'da haftalardır konuşulan ve seçim kozlarıyla transfer gündemini de etkileyen başkanlık seçiminde zafer mevcut başkan Josep Maria Bartomeu'nun oldu. Ocak 2014'ten beri Barcelona başkanlığını yürüten Bartomeu, toplam 4 adayın yarıştığı seçimde resmi sonuçlara göre yeniden Barcelona başkanlığına seçildi. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, 47 bin 270 kişinin sandığa gittiği ve Bartomeu'nun başkanlık seçimini %54.63'lik yüzdeyle 25 bin 823 oyla kazandığı duyuruldu. Seçim kozu olarak Arda Turan'ı transfer eden Bartomeu'ya bu seçimde en büyük rakip olarak gösterilen ve seçim kozu olarak Juventus'ta forma giyen Paul Pogba'yı transfer edeceğini söyleyen Joan Laporta, yüzde 33.03 oy alarak 2. sırada kaldı. Agusti Benedito yüzde 7.16 oy alırken ve Toni Freixa ise %3.70'de kaldı.

Barcelona, Josep Maria Bartomeu'nun başkanlık, Luis Enrique'nin teknik direktörlüğünde La Liga, Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmış, sezonu üç kupayla kapatmıştı.

Bu sonuçla beraber yeniden başkanlığa seçilen Bartomeu'nun 41 milyon Euro'ya transfer ettiği Arda Turan'ın takımda kalması kesinleşti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ