MENÜ

Wijnaldum kulüp tarihine geçti

Newcastle United, Hollandalı orta saha oyuncusu Georginio Wijnaldum'u kadrosuna kattı. 24 yaşındaki futbolcu, yeni kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Transfer için İngiliz ekibinin kasasından 14,5 milyon sterlin çıkarken, Wijnaldum kulüp tarihinin en pahalı üçüncü futbolcusu olarak tarihe geçti.

Wijnaldum kulüp tarihine geçti

PSV'nin 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Georginio Wijnaldum, Newcastle United'a transfer oldu.

Takımın çiçeği burnunda teknik direktörü Steve McClaren dönemindeki ilk transferini gerçekleştiren Newcastle United'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, PSV Eindhoven'da forma giyen futbolcuyla beş yıllık sözleşme imzaladı.

Transfer için İngiliz ekibinin kasasından 14,5 milyon sterlin çıkarken, Hollandalı futbolcu, Michael Owen ve Alan Shearer'dan sonra kulüp tarihinin en pahalı üçüncü futbolcusu olarak tarihe geçti.

2007-2011 yılları arasında Feyenoord, son dört sezondur da PSV Eindhoven'da oynayan 24 yaşındaki futbolcu, Hollanda ekiplerinde çıktığı 152 maçta 56 kez rakip fileleri havalandırırken, 23 golün asistini yaptı.

Hollanda Milli Takımı'nın 20 kez formasını giyen Wijnaldum, 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya'yı 3-0 yenerek 3. oldukları karşılaşmada, takımının son golünü atmıştı. (Ntvspor)

Haberin Devamı
YORUM YAZ