MENÜ

Nani: Beni çok şaşırttılar

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Nani, Topuk Yaylası'nda açıklamalarda bulundu. Nani, taraftarların kendisini karşılamasını beklediğini ancak yine de büyük ilgi karşısında çok şaşırdığını söyledi. Zor bir çocukluk geçirdiğini belirten yıldız oyuncu, "Baba tarafından 8, anne tarafından ise 7 kardeşim var." dedi.

Nani: Beni çok şaşırttılar

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Nani, Topuk Yaylası'nda açıklamalarda bulundu.

Portekizli oyuncunun açıklamaları şu şekilde:

"Herkes bana çok iyi davranıyor"

Daha önce söylediğim gibi Fenerbahçe taraftarı bana harika bir karşılama hazırladı. Gösterilen ilgiden gerçekten çok etkilendim. Takım arkadaşlarım da beni iyi karşıladı. Bana çok yardımcı oldular. Çalışanların ilgisi de çok iyi... Burada olmaktan çok mutluyum. Şu anda takımdan ayrı idmanlar yapıyorum. Hazır olmak için her şeyi yapıyorum.


Robin van Persie'de son dakika!


"Karşılama olacağını biliyordum yine de çok şaşırdım, etkilendim"

Gelmeden önce böyle bir karşılama aslında biliyordum. Türk taraftarların fanatikliğini ve kulüplerinde oynayan futbolculara karşı aşkını biliyordum. Buna rağmen çok şaşırdım. Havaalanında bu denli bir kalabalık ve sevgi seli beklemiyordum. Onlara bu sevginin karşılığını vermek için elimden geleni yapacağım.

"Tesisler harika"

Kamp dönemi için mükemmel bir tesis. Zemini de gördüm. Her şey mükemmel. Fitness salonu, havuz, yemekler... Her şey müthiş. İhtiyacımız olan her şey burada.

"Nani isminin hikayesi çocukluğumdan..."

Nani ismi kardeşlerimle çocuklukta yaşadığımız bir olaya dayanıyor. Kardeşlerimden biri biz çocukken bana bakıyordu. Birgün bu isimle bir şarkı çalarken bana "Nani" demeye başladı. Daha sonra etrafımdakiler beni "Nani" diye çağırmaya başladı.

"Yeşil Burun'da doğmadım. Bu bilgi yanlış..."

Öncelikle düzeltmem gerekir ki, ben Portekiz'de doğdum. İnternette biliyorum böyle yazıyor ama bu bilgi yanlış bir bilgi. ben Portekiz'de doğdum. Daha sonra Yeşil Burun Adaları'na da gittim. Sonuçta babamın doğduğu yer ama benim doğduğum yer Portekiz.

"Anne tarafından 7, baba tarafından 8 kardeşim var"

Çocukluğum zorluklar içinde geçti ve hepimiz aynı evde yaşamak mecburiyetindeydik. Baba tarafından 7, anne tarafımdan 8 olmak üzere 15 kardeşim vardı. Annem hepimize bakmak zorundaydı. Hep yemek için sıkıntılar yaşardık. Hiçbir zaman diğer çocuklarda olan oyuncaklar bizde yoktu. Bana futbolu en büyük ağabeyim öğretti. İlk kulübüm bana yemek ve yol verdiler. Ben hep iyi bir futbolcu olacağıma inandım, yorulmadan, iyi beslenmememe rağmen hep futbol oynadım. Sporting Lizbon, Benfica gibi takımlar da beni genç yaşlarımda istedi ama Portekiz kimliğim yoktu. Hep sorunlar yaşadım. Bu sorunları atlattıktan sonra Sporting Lizbon beni istedi ve futbola başladım.

"Bana her şeyi Ferguson öğretti. O bir baba gibi..."

Alex Ferguson benim için bir baba gibiydi. Çok fazla şey öğretti. Tecrübelerimi ondan kazandım. Bugün geldiğim noktaya onun sayesinde geldim. Her şeyimi ona borçluyum da diyebilirim. Bana kapılar açıtı, farklı pencerelerden bakmayı öğretti. Onunla geçirdiğim dönemden hiç kötü bir şey hatırlamıyorum.

"Gol sonrası parandeler Capueira sporundan..."

Benim fiziksel yapım çocukluğuma dayanıyor. Çocuk yaşlarda Capueira yaptım. Zıplamayı, takla atmayı öğrendim. Fiziksel yapıma büyük katkısı oldu. Takla atarak yaptığım gol sevinci de buna dayanıyor. Hatta bir gün ayağım ağrıyordu, takla atarak gol sevincimi kutlamadım ve insanlar Alex Ferguson'un bunu yasakladığını söylediler ama böyle bir şey yoktu. Fenerbahçe Stadı'nda da gol atarsam bu sevinci tabii ki yaparım.

"Asist yapmalı, gol atmalı, kilit açmalı"

Benim bölgemde oynayan bir oyuncu dengeli olmalı. Fazla asist yapıp, golleriyle de katkıda bulunmalı. Bneim kariyerim de böyle oldu. Kilit açabilecek bir oyuncu olmalı. Sıkışan anlarda, rakibin dengesini bozup gol atabilmeli...

"Başarının sırrı aile ve güler yüzde"

Zamanımın çoğunu ailemle geçiriyorum. Portekiz'deyken ailemle evde toplanıp mangal yaparız. Oğlumla çok zaman geçirirm. Neşeli bir insanım, her şey iyi gidiyorsa daha da neşeli oluyorum. Üzgün ve ciddi olduğum zamanlar da var ancak genelde neşeli ve güler yüzlüyümdür. Kariyerimde başarılı olmamda bunun da büyük katkısı var diye düşnüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ