MENÜ

Podolski Galatasaray'da!

Galatasaray, uzun zamandır transfer etmek için uğraş verdiği Alman golcünün işini bitirdi. Resmi açıklama bugün yapılacak. Peki 3 yıllığına anlaşmaya varılan Podolski, neden Cim Bom'u tercih etti? İşte Podolski-Galatasaray flörtündeki çarpıcı detaylar...

Podolski Galatasaray'da!



Sarı-Kırmızılı camianın heyecanla beklediği Lukas Podolski transferinde mutlu son. Galatasaray Yönetimi, hem oyuncuyla hem de kulübü Arsenal’le anlaştı. 3 yıllığına anlaşmaya varılan Podolski’ye senelik 3 milyon Euro, kulübüne de bonservis bedeli olarak 4 milyon Euro ödenecek. Taraftarları sevince boğan Podolski, Arsenal’den ayrılıp, Galatasaray’a gelmeyi neden kabul etti? İşte 30 yaşındaki yıldızın, Sarı-Kırmızılı formaya bakış açısı:

1 - Euro 2016’daki hedefi

Podolski, EURO 2016 finallerinde Almanya formasını giymek istiyor. Ancak kadroya davet edilmesi için, önemli bir şart koştu: Düzenli oynayacağı bir takıma gitmesi. İsim vererek, Galatasaray’ı adres olarak gösteren Löw’ün sözlerinin yanı sıra, Mesut Özil’den de çok önemli referanslar alan Podolski, Galatasaray’da sol ön veya ileri uçta forma giyerek formunun zirvesine çıkmak ve milli formayı giymek istiyor.




2 - Sneijder&Drogba etkisi

İnter’de kadro dışı kaldıktan sonra Galatasaray’a gelen Sneijder, Hollanda Milli Takımı’nda kaptanlığa kadar yükseldi. Drogba da, Chelsea’den sonra Çin’e gidip, Galatasaray’da kendini buldu. Bu sayede
tekrar Chelsea’ye döndü ve kariyerinin efsane şampiyonluklarından birine daha imza attı. Galatasaray’ın bu iki oyuncu üzerindeki etkisi, Podolski’yi de cezbetmiş durumda. Bu faktör de, tercihinde kilit rol oynadı.

3 - Şampiyonlar Ligi kozu

Galatasaray’ı, Podolski transferinde diğer adaylardan ayıran en önemli özelliğinden biri, senelerdir Şampiyonlar Ligi’ne düzenli olarak katılıyor olması. Devler Ligi sahnesinde düzenli forma şansı bulma
seçeneği, Alman golcünün kolayca ikna olmasını sağladı. Podolski, bu formayla üst turlara çıkabileceğine inanıyor.

4 - Taraftarın potansiyeli

Özel yaşantısı itibariyle Türkler’i yakından tanıyan Podolski, Galatasaray taraftarının dünya çapındaki ününü çok iyi biliyor. Yıldız futbolcu, son olarak Arsenal formasıyla geçen sezon Arena’ya çıktı, ancak iddiasını kaybeden Aslan’ın ligdeki bu son sınavına ilgi çok düşüktü. Podolski buna karşın, Galatasaray’ın Real Madrid’le Arena’da oynayıp 3-2 kazandığı ve Juventus’u Sneijder’in golüyle devirdiği maçları izledi ve tribünlerden etkilendi.

5 - Para ve kulübün sadakati

Sarı-Kırmızılı kulüpten vergisiz bir şekilde kazanacağı para, Sneijder’i etkileyen bir başka unsurdu. Ancak bunun yanı sıra Galatasaray’ın kendisine karşı ciddi bir sadakati olduğunu düşünüyor. Cim Bom’un Podolski’ye olan ilgisi 2011 yazında başlamıştı. O dönem bonservisi için talep edilen 10 milyon Euro yüksek geldiğinden, transferde aşama kaydedilemedi. Mancini döneminde yapılan girişim de sonuçsuz kalmıştı. Ancak bu 4 yıl boyunca ara ara yapılan yoklamalar, Podolski için özel bir bağ oluşturdu ve sonunda taraflar işi son aşamaya kadar getirip, mutlu sonla bitirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ