MENÜ

Ersun Yanal istifa etti!

Sportif direktör Süleyman Hurma'yla transferler konusunda fikir ayrılığı yaşayan teknik direktör Ersun Yanal, dün son noktayı koydu. Deneyimli çalıştırıcı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na teşekkür ederek görevine veda etti. Karşılıklı anlaşma sonrası, Bordo-Mavililer, Yanal'a tazminat ödemeyecek

Ersun Yanal istifa etti!

Sportif direktör Süleyman Hurma’yla anlaşamayan, hemen hemen her transferde sorun yaşayan ve listedeki birçok ismin sıralamasında görüş ayrılığı yaşayan teknik direktör Ersun Yanal dün akşam saatlerinde beklenen kararı açıkladı. Trabzonspor’a yakın kaynaklara göre sürpriz olmayan bu açıklama sonrası Yanal, dün Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na, özverisi ve kendisine gösterdiği destekten dolayı teşekkür ederek istifa mektubunu sundu. Sportif direktör Süleyman Hurma ile bu kararı görüşen ve artık futbol şubesinin bütün anahtarlarını ona teslim eden Başkan Hacıosmanoğlu, Yanal’ın istifasını kabul etti.

Constant iddiaları

Verilen istifa kararında son yaşanan Constant sorununun etkili olduğu gelen haberler arasında. Ersun hocanın, kadro dışı bıraktığı ve sadece takımla idmanlara katılmasına izin verdiği Constant’ı affetmeye hiç niyetinin olmadığı öğrenildi. Yıllık 2.1 milyon Euro kazanan Gineli futbolcuya son bir şans daha verilmesi görüşünde birleşen yöneticilerin, bu taleplerini Ersun Yanal’a aktardıkları belirtildi. Fakat şartlar ne olursa olsun, 27 yaşındaki oyuncunun kampta olmayacağını vurgulayan Yanal’ın, bu yaşananlardan sonra Süleyman Hurma ile arasının iyice açıldığı ileri sürülüyor.


Trabzonspor'da ilk aday Şota


Hacıosmanoğlu’nun 5. hocası

26 Mayıs 2013’de seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu en çok teknik direktör gönderen başkanlardan biri oldu. Göreve gelir gelmez Tolunay Kafkas’ı gönderen Hacıosmanoğlu, ardından çalıştığı teknik adamlar Mustafa Akçay, Hami Mandıralı ve Vahid Halilhodzic’i göndererek 1 yılı aşan görev süresi boyunca 4 teknik adamın görevine son verdi. Ersun Yanal’ın da gitmesinin ardından bu sayı 5’e çıktı.

Tazminat yok

Ersun Yanal’ın kontratında 500 bin Euro tazminat bedeli bulunuyordu. Fakat taraflar dün bir araya geldi ve bu tazminat konusunu tatlıya bağladı. Tarafların el sıkışmasından sonra, Bordo-Mavililer’in, Yanal’a 500 bin Euro para ödeme gibi bir durumu da ortadan kalktı.

Ersun Yanal'ın Trabzonspor karnesi

Trabzonspor teknik direktörlüğü görevinden istifa eden Ersun Yanal, Bordo-Mavili takımın başında çıktığı toplam 36 maçta 17 galibiyet görürken, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda Ersun Yanal yönetiminde Trabzonspor 64 gol atarken, kalesinde 47 gol gördü.

O G B M A Y
Süper Lig 25 13 6 6 45 35
Türkiye Kupası 7 3 3 1 16 4
Avrupa Kupaları 4 1 - 3 3 8
Toplam 36 17 9 10 64 47

*********************************

MİNİ YORUM

BUNUN ADI SKANDAL

Tartışılarak gelmişti Hurma. Tutmadı, Trabzonlu olsa da. Hep kafalarda, ‘Şota gelir’ vardı.
Salak değil, hemen olmazdı. Ersun Yanal ile Süleyman Hurma olmazdı. Olmazları bulmak ve böyle bir yapıda bir araya getirmek ise en büyük hataydı.
Yani bu faturanın karşılığı İbrahim Hacıosmanoğlu’dur.
Yanal’ın durumdan vazife çıkarması bir yana ama Hurma’nın daha 1 ay önce göreve gelip bu işleri yönetememesi ne demek!
İnsanın aklına geçen sezon geliyor. Ve hatta devre arası. Kaç oyuncu satıldı, kullanıldı. Trabzonspor’un hocası kimdir, transferler kimin eseridir?
Acilen cevap bekleyen sorular vardır ve Hurma bunları yanıtlamalıdır.
Yoksa hepsi bir hazırlığın eseri olarak algılanır. Ki söz konusu Hurma ise fazla da uzak değil.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ