MENÜ

Konoplyanka adım adım Beşiktaş'a

İtalya ile İngiltere'den taliplileriyle anlaşmaya varamayan ve son olarak Atletico Madrid'le de temasları kopma noktasına gelen Konoplyanka, rotasını Türkiye'ye çevirmeye başladı. Yıllık 4 milyon Euro'luk bedelde ısrarcı olan Ukraynalı yıldız için Kartal, 3,5 milyon Euro ödemeye hazır.

Konoplyanka adım adım Beşiktaş'a

Yeni sezonda Vodafone Arena’da hem ligde hem de Avrupa’da büyük başarılar elde edecek bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Siyah-Beyazlılar, bu doğrultuda gözünü Ukrayna devi Dnipro’yla sözleşmesi sona eren Yevhen Konoplyanka’ya dikmişti.

Bu futbolcu için çalışmalara yaklaşık 5 ay önceden başlayan yönetim, Dnipro’yla UEFA Avrupa Ligi’nde final oynayan başarılı oyuncunun taliplerinin çoğalması nedeniyle listede geri planda kalmıştı. Ancak Konoplyanka’nın peş peşe görüştüğü takımların hiçbiriyle anlaşma sağlayamaması sonrası Beşiktaş Yönetimi’nde bu yıldız konusunda umutlar arttı. Konoplyanka’nın, İtalya Serie A’dan İnter; İngiltere’den; Stoke City, Tottenham ve Liverpool’la görüşmelerinden sonuç alamadığı son olarak La Liga ekibi Atletico Madrid’le ikinci kez görüştüğü ortaya çıktı. Yıllık 4 milyon Euro’luk (12 milyon TL) talebi nedeniyle temas halinde olduğu bütün takımlardan olumsuz cevap alan Ukraynalı yıldıza İspanyol ekibinin senelik 2,5 milyon Euro (7,5 milyon TL) önerdiği ve temasların kopma noktasına geldiği öğrenildi.

Torunoğulları: Teklifimiz geçerli
Kulübün dış ilişkilerden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları’nın, “Onun için yaptığımız teklif geçerli. İlgimiz sürüyor” sözleriyle açık kapı bıraktığı yıldız futbolcunun, İspanyol ekibinden de beklediğini alamaması halinde tek seçeneği Türkiye olarak kalacak. Yönetimin; bu futbolcuya yıllık 2,5 milyon Euro garanti ücret ödemeye hazır olduğu; ek olarak maç başı ve bonuslarla beraber Kara Kartal’ın önerisinin 3,5 milyon Euro’yu bulduğu bildirildi. Konoplyanka’nın görüştüğü kulüplerin transfer çalışmalarını tamamlamaya başlaması sonrasında geleceğinin; yakın zaman içerisinde belli olması bekleniyor.

Taraftarlar görevini yapıyor

Siyah-Beyazlı futbolseverler, Konoplyanka’nın sosyal paylaşım sitesi Instagram’daki hesabı üzerinden başarılı futbolcuya baskı yapmayı sürdürüyor. İlk olarak yıldız oyuncunun fotoğraflarının altına yorum yağdıran Beşiktaşlı futbolseverler, son olarak ise Ukraynalı ismin Siyah-Beyazlı formayı taşıdığı fotoğrafları Konoplyanka’ya gönderip rotasını Türkiye’ye çevirmesi konusunda yoğun çaba sarf ediyor.

Gökmen Özcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ