MENÜ

Vitor Pereira ile bambaşka bir Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin yeni çalıştırıcı Vitor Pereira, daha ilk günden çok farklı bir teknik adam olduğunu göstermişti.

Vitor Pereira ile bambaşka bir Fenerbahçe

İlk gün, oyuncular tanışma ve ‘ter idmanı’ seviyesinde bir çalışma beklerken, Portekizli çalıştırıcı ağır bir antrenman yaptırarak öğrencilerine nefes aldırmamıştı. 46 yaşındaki teknik adam, dün sabah 3 günde 5. antrenmanına çıktı. Yine yüksek tempolu, yorucu bir idman gerçekleştirdi.

Pereira, çalışmanın ardından ise öğrencilerine konuşma yaptı. Portekizli çalıştırıcı, “Biliyorum, şu anda acı çekiyorsunuz, canınız yanıyor. Ancak sezon başladığı zaman, aradaki farkı kendiniz de göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

‘Hak eden kalır’

Daha çalışmaların çok başında oldukları için eksikleri bulunduğunu dile getiren Pereira, “Aramıza katılacak arkadaşlar da var. Bu geniş kadro zamanla daralacak. Çalışanlar ve formayı hak ettiğini gösterenler, kampların sonunda 28 kişilik kadroya adını yazdıracak” dedi. 46 yaşındaki teknik adam, konuşmasının sonunda ise futbolculara, “Bugün çok iyi çalıştınız. Bu nedenle akşam idmanını iptal ediyorum. Gidin dinlenin, ailelerinizle vakit geçirin. Yarın görüşmek üzere” sözleriyle müjde verdi.

Yüzler gülüyor

Vitor Pereira’nın yorucu ve ağır antrenmanlarına rağmen Samandıra’da yüzler gülüyor. Futbolcular, Portekizli teknik adama çabuk alıştı. 46 yaşındaki çalıştırıcı herkese güler yüzlü yaklaşarak, yaptığı esprilerle idmana neşe katarak ve tüm oyuncularla birebir ilgilenerek kısa sürede takımın sempatisini kazandı.

Krasic işi sıkı tutuyor

Geldiği ilk günden beri büyük hayal kırıklığı yaşatan, geçtiğimiz sezonu ise A2 takımında geçiren Milos Krasic, Vitor Pereira’nın gözüne girmek için canla başla çalışıyor. İdmanlarda en istekli ve hırslı oyuncular arasında olan Sırp futbolcu, 28 kişilik kadroya adını yazdırmaya kararlı. Pereira, Krasic hakkındaki kararını hazırlık maçlarından sonra vermeyi planlıyor.

Beykan Şimşek şov yapıyor

Vitor Pereira’nın daha ilk idmanda dikkatini çeken Beykan Şimşek, müthiş performansını sürdürüyor. Genç futbolcu, çift kale maçlarda klas hareketleri ve attığı şık gollerle, “Formayı istiyorum” mesajı veriyor. Pereira, 20 yaşındaki forvetle her antrenmanda özel olarak ilgileniyor ve hangi yönlerini geliştirmesi gerektiğini genç golcüye anlatıyor.

Sow’un keyfi yerinde

Adı İngiliz ekiplerinden Sunderland ile anılan Senegalli forvet, idmanlarda takımın neşe kaynağı oluyor. Sık sık arkadaşlarına takılan Moussa Sow, esprileriyle herkesi güldürüyor. Sow, çalışmalar sırasında ise ciddiyetini koruyor. Yıldız futbolcu, attığı güzel gollerle teknik direktör Pereira’dan sık sık alkış alıyor.

36 kişilik Topuk ordusu!

Fenerbahçe, bugün yapacağı idmanla çalışmalarının ilk bölümünü tamamlayacak. Sarı-Lacivertliler, yarından itibaren ilk kamp etabı için kulübün Topuk Yaylası’nda bulunan tesislerinin yolunu tutacak. Fenerbahçe buraya oldukça kalabalık bir futbolcu topluluğu ile gidecek. Milli takımlarıyla maça çıktıkları için ekstra izin verilen Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Bruno Alves, Michal Kadlec, Miroslav Stoch ve Simon Kjaer de burada takıma katılacak. Böylece idmanlardaki oyuncuyu sayısı 36 olacak. Yeni transferlerle bu rakam daha da artabilir.

Fernandao çabuk ısındı


Sarı-Lacivertliler’in yeni transferi, takım arkadaşlarına hemen uyum sağladı. Üç gündür Fenerbahçe ile idmana çıkan Fernandao, sanki uzun zamandır bu formayı giyiyormuş gibi rahat. Sambacı’nın hiç uyum sorunu yaşamamasında en büyük paylardan biri, aynı dili konuştuğu Raul Meireles’e ait. Tecrübeli orta saha oyuncusu, her konuda Fernandao’ya yardımcı oluyor. Brezilyalı forvet, bu sayede idmanlarda kalitesini konuşturmaya ve gollerini sıralamaya başladı.

Topuz: Rekabette ben de varım


Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 1 yıl daha devam eden Mehmet Topuz, yeni sezon öncesi oldukça iddialı. Tecrübeli futbolcu, büyük değişimler yaşayan bir takımın parçası olacağını belirterek, “Çok geniş bir kadro var. Bu kadronun içine girmek için daha çok çalışıyorum. Çok iştahlıyım. Hocadan formayı almak için büyük bir uğraşın içine girdim. Bu gücü de kendimde görüyorum” diye konuştu.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ