MENÜ

Samsunspor 5-1 Alanyaspor

PTT 1. Lig ilk maçında Samsunspor, evinde ağırladığı Alanyaspor'u 5-1 mağlup etti ve rövanş öncesi avantaj yakaladı.

Samsunspor 5-1 Alanyaspor

Yarı final ilk maçında Alanyaspor’u 5-1’le bozguna uğratan Samsunspor, Süper Lig için dev bir adım attı. Ofoedu ve Mbilla’nın yıldızlaştığı maçta rövanş için büyük avantaj yakalayan Karadeniz ekibi, bir futbol mucizesi yaşanmazsa final biletini garantiledi.

Samsun’da ev sahibi müthiş bir ilk yarı oynadı. Aslında buna müsade eden ve önemli savunma hatalarının bedelini ağır ödeyen bir Alanayspor izledik. Dişe diş başlayan, deyim yerindeyse kıran kırana geçen bir 20 dakika vardı. Hatta ilk tehlike konuk ekip Alanyaspor’dan geldi. 10. dakikada kanattan gelen ortaya Deniz yükselip nefis bir kafa vurdu, Soner de aynı güzellikte kurtardı.

23’te ise Samsunspor kornerinde Hasan’ın ilk denemesi savunmadan döndü ve gelişine bir daha vuruşu, Taha’ya çarpıp filelere gitti: 1-0. Golle adeta çözülen Alanyaspor üst üste basit hatalar yaptı. 34’te savunmanın arkasına atılan topta tecrübeli Özgür hatalı markaj yapınca Ofedu topu söktü düştü, kalktı ve takımını 2-0 öne geçirdi.

İlk devrede bitti

36. dakikada Alanyaspor farkı bire indirecek fırsatı yakaladı. Ancak kornerden gelen topa Perovic’in yarım volesini Soner kornere attı. Artık, ‘devre böyle biter’ derken 3. Samsunspor golü geldi. Ahmet’i aşan topu Mbilla Etame kafayla ağlara yolladı: 3-0.

Gözdağı verdiler

İkinci yarı Samsunspor için rahat geçti. Alanyaspor biraz kıpırdar gibi olsa da 67’de Ofoedu skoru 4-0 taşıdı, konuk ekip için ‘her şey bitti’ diyebiliriz. 72’de Timuçin skoru 4-1 getirdi, son sözü ise 78’de Mbilla söyledi: 5-1. Artık bir futbol mucizesi olmazsa Samsunspor finalde.

Rekor kırdı

PTT 1. Lig Play-Off maçlarında bugüne dek alınan en farklı skor 4-0 (2011’de Orduspor-Rizespor; 2012’de Kasımpaşa-Konyaspor). Samsunspor, Alanyaspor’u 5-1 yenerek 1. Lig Play-Offları’nda en farklı skoru egale etti ve bir maçta en fazla gol atan takım oldu.

90+ Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ