MENÜ

Sinan Güler: Başım dönmeyince devam ettim

7 dikişle Fenerbahçe derbisini, Galatasaray'a kazandıran; Sinan Güler, FANATİK'e konuştu. Başarılı basketbolcu o anları; “Yerden kalktığımda başım dönmüyordu, aklım yerindeydi. Ben de oyuna devam ettim” diyerek anlattı.

Sinan Güler: Başım dönmeyince devam ettim

Erkekler Basketbol Ligi Play-Off çeyrek final serisinde; Abdi İpekçi’de oynanan Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker maçı, yine unutulmazlar arasına girdi. Sarı-Kırmızılılar, normal sezonda 6 oyuncuyla yıktığı ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker’e aynı hezimeti bu kez 7 oyuncuyla yaşattı. Pocius, Micov ve Ender’in sakatlandığı karşılaşmada Sinan Güler de yine maçın adamı oldu. 42 dakika sahada kalan başarılı basketbolcu 20 sayıyla takımın en skoreriydi, ayrıca zaferi getiren basketi de o attı. 4. çeyrekte kaşına atılan 7 dikişe aldırış etmeden, uzatmaya giden maçı kazandıran ‘Aslan Yürek’ Sinan Güler, FANATİK’e konuştu.

‘Kimse hayır’ demez

Ligde mart ayında oynanan Fenerbahçe derbisinde de Ender’in sakatlığı nedeniyle oyun kurucu görevini üstlenen Sinan Güler, pazar günkü karşılaşmada da Ender 3. çeyrekte sakatlanınca, yine aynı pozisyonda görev aldı. “Ender’in sakatlığı yine oyun kurucu pozisyonuna dönmeme denk geldi. Tam onun sakatlığını düşünürken ve adapte olmaya çalışırken bu kez çarpışma sonrası benim kaşım açıldı” diyen Güler o anları şöyle anlattı: “Saha kenarında kaşıma dikiş atıldığı sırada, kendime; ‘Aklım yerinde mi, Evet yerinde’ dedim. Kalktığımda da başın dönmüyordu. Ben de oyuna devam ettim. Zaten oyuna devam etmek isteyen bir oyuncuya kimsenin ‘Hayır’ diyeceğini sanmıyorum”.

‘Tam istediğim gibi bir şuttu’

Galatasaray’a zaferi getiren atış anını da değerlendiren Güler, “Carter ya da ben atacaktım. Ergin hoca, son topta bana pink&roll oyna dedi. Süreyi de düşünerek, potaya en yakın mesafeye gelmeye çalıştım. Tam istediğim gibi bir şut attım ve isabeti buldum. 3. maçta sonuç ne olur bilinmez ancak yine elimizden geleni yapacağız”dedi.

Hatice Yücel

Derbi kadrosunda kimler olacak!

Seride üçüncü maç yarın, Ülker Arena’da oynanacak. Kazanan tarafın, yarı finale çıkacağı maç öncesi, Galatasaray cephesinde merak edilen konu ise, kadroda hangi isimlerin yer alacağı... Aslan’da Pocius ve Micov ve Ender’in sakatlanması, şimdiden 3 ismi safdışı bırakıyor. Bu durumda Galatasaray; Ege, Şuacan, Göktürk ve Nikolov gibi genç oyuncuların dışında sadece Carter, Young, Erceg, Kerem Gönlüm ve Sinan’la Fenerbahçe’ye karşısına çıkacak.

Ergin Ataman’ın keyfi yerinde

Yeni başkan Dursun Özbek’ten, basketbol şubesine yatırım sözü alan Ergin Ataman’ın keyfi yerinde. Tecrübeli antrenör, gelecek sezon daha geniş bir kadroyla mücadele edebilmek için bütçe istiyordu. Özbek yönetiminin hem şubeye sponsor bulması hem de alacakları zamanında ödeme sözü, Ataman’ı şimdiden rahatlattı. Başarılı çalıştırıcı, gelecek sezon yeniden şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak için kolları sıvadı ve oyuncu arayışlarına başladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ