MENÜ

Juventus 2-1 Lazio

Serie A'da üst üste 4. şampiyonluğunu ilan eden, Şampiyonlar Ligi'nde ise finale yükselen Juventus, İtalya Kupası'nda da mutlu sona ulaştı. Lazio ile kozlarını paylaşan Torino temsilcisi, Mavi-Beyazlı rakibini uzatma sonucunda 2-1 yendi. Böylece Allegri'nin öğrencileri, sezonun ikinci kupasını kaldırmayı başardı.

Juventus 2-1 Lazio

İtalya Kupası finalinde Juventus ile Lazio kozlarını paylaştı.

Roma Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Siyah-Beyazlı takım, yenik duruma düşse de yılmadı ve başkent temsilcisini uzatma sonucunda 2-1 mağlup etti. Böylece Torino ekibi, mutlu sona ulaşan taraf oldu. Kritik müsabakanın 5. dakikasında Stefan Radu, Mavi-Beyazlılar'ı öne geçirdi: 0-1. Juve'den yanıt gecikmezken, savunmadan ileri çıkan Giorgio Chiellini, 11'de fileleri havalandırdı ve skoru eşitledi: 1-1. Normal süresi bu skorla noktalanan mücadelenin uzatmalarında Max Allegri'nin takımı, 98'de Alessandro Matri'yle bir gol daha buldu: 2-1.

Böylece Juventus, Serie A'nın ardından İtalya Kupası'nda da şampiyon olmayı başardı. Siyah-Beyazlı takım, 1994-95 sezonundan sonra ilk kez bu turnuvada zafere ulaştı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa seremonisinde Lazio’ya gümüş madalyalarını, Juventus’a da altın madalyalarını ve kupasını, Inter taraftarı olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella verdi. Törende, gümüş madalyalarını almak üzere podyuma çıkan Laziolu futbolcular, başta Juventuslu oyuncular olmak üzere herkes tarafından alkışladı. Törenin ardından Juventuslu oyuncular, kupa coşkusunu taraftarı önünde attığı şampiyonluk turuyla yaşadı.

Juventus bu zaferle müzesindeki İtalya Kupası sayısını 10’a yükseltti. 9 kupası olan Roma’yı da geride bırakan Torino ekibi, kupayı en çok kazanan takım unvanını ele geçirdi. Juventus, bu sezon yarıştığı 3 alandan 2’sinde mutlu sona ulaştı. Siyah-beyazlı takım, 6 Haziran’da Almanya’nın başkenti Berlin’de oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona’ya karşı mücadele edecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ