MENÜ

Gaziantepspor 1-2 Çaykur Rizespor

Gaziantep Kamil Olcak Stadı'nda oynanan mücadelede Çaykur Rizespor ev sahibi Gaziantepspor'u Deniz Kadah ve Lafferty'nin golleriyle 2-1 mağlup etti.

Gaziantepspor 1-2 Çaykur Rizespor

5 haftadır mağlup olan Çaykur Rizespor, Antep’te rahatladı. Yeşil-Mavili ekip, rakibini Deniz ve Lafferty’nin golleriyle 2-1 yendi, son 3 haftaya en yakın rakibi Karabük’ün 6 puan önünde girdi.

Melo’nun, “Her maç böyle oynasalar şampiyon olurlar” dediği Gaziantepspor’un, Beşiktaş’ı belki de şampiyonluktan edecek çelmesi, düşme potasından kurtulmaya çalışan Rize’ye de kolay geçit vermeyeceğinin göstergesiydi. Abdullah Avcı, Şenol Güneş, Rıza Çalımbay ne kadar başarılıysa Okan Buruk da en az onlar kadar övgüyü hak ediyor.

Ekonomi, yetenek, alternatif ve tecrübe bakımından ‘fakir’ olarak nitelendirilecek takımla topladıkları 36 puan ve kritik maçlardaki motive oyunları alkışlık. Ligin en az gol atan, maç başına sadece 3 isabetli şut bulan ekibi olan Antep, Rize’ye karşı da, takım savunmasını sahaya iyi yansıtan, alan bırakmayan oyun yapısından ödün vermedi.

Eray kurtardı

Rize gibi bir takımın 5 maç yenilmesinin açıklaması olmaz. PTT 1. Lig korkusunu iliklerine kadar hissetmeye başlayan futbolcular bu bilinçle baskılı başladı. 6’da Deniz, 11’de Sylvestre’nin denemeleri sonuçsuz, 22’de Orhan’ın süratine, ceza alanında tekme sokan Ferhat’ın hareketi ise şuursuz. Doğru penaltıyı Rize adına Deniz gol yaptı: 0-1. 34’te Sercan maçı koparabilirdi, ancak Eray’ı geçemedi.

Lafferty hamlesi

3 puana bu kadar ihtiyacın varken, tabela üstünlüğünü eline almışken, rakibinin yarısı kadar bile pas yapamıyorsan teknik bir arıza vardır bu işte. Rize’nin plansız oyunuyla cesaretlenen Antep, pozisyon bulamadığı kaleyi Muhammet’in enfes füzesiyle avladı: 1-1. Neyse ki kulübede Lafferty ve Obraniak var. 64’te oyuna giren Lafferty, 78’de arka direğe yaptığı koşuyu golle tamamladı, Rize’yi kurtardı: 1-2.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ