MENÜ

Süper Lig'de ateşten kaçış!

Süper Lig'de 3 büyükler zirve için amansız bir yarış veriyor. “Bitti” denilen ateş hattı heyecanı ise son 5 haftaya girerken yeniden alevleniyor. Karabük, Rize'yi kovalıyor, Erciyes ve Balıkesir ise mucizeye inanıyor. İşte düşme potasındaki son durum.

Süper Lig'de ateşten kaçış!

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe... Herkes bu üç takımdan hangisinin şampiyonluk kupasını kaldıracağını konuşuyor. Karabükspor’un, Çaykur Rizespor’u yenmesiyle yeniden alevlenen ateş hattında ise lige kimin veda edeceği en az zirve yarışı kadar merak ediliyor. Beşiktaş’a karşı gösterdiği müthiş mücadeleye rağmen son dakika golüyle yenilen Kırmızı-Mavililer, aynı inancı Rize karşısında da gösterdi, yüzde 74’e yüzde 26’lık üstünlük kurduğu maçı kazanarak umutlu hale geldi.

Bursa’da eksik çok

Yılmaz Vural’ın öğrencileri, bu hafta Bursa’ya konuk olacak. Timsah’ta Aziz Behic, Şener ve Ozan Tufan’ın cezalı olması Karabük’ün iştahını kabartıyor. Çünkü asıl yarış Karabük, Bursa’yı yenerse başlıyor.

Rize’nin korkusu fikstür

Bunun nedeni ise son 4 maçını kaybeden Çaykur Rizespor’un, Avrupa potasında kayba tahammülü olmayan Trabzonspor’la karşılaşacak olması. Eğer Karadeniz ekibi, Trabzon maçından da mağlubiyetle ayrılırsa iki takım arasındaki fark 1 puana inecek. Yani son 4 hafta müthiş bir kapışma yaşanacak.

Erciyes’e 7 milyon prim

21 puanlı Erciyesspor, 2-0 öne geçtiği Sivas maçından son dakikada yediği gollerle mağlup ayrıldı, şansını mucizelere bıraktı. Ancak Mavi-Siyahlılar da pe setmiş değil. Necati Ateş, Edinho, Serdar Gürler gibi yıldızlarını kadro dışı bıraktığı için eleştirilen Başkan Ziya Eren, flaş bir adım attı. Takıma, ligde kalma primini 7 milyon TL olarak açıkladı. Evet Erciyesspor’un şansı rakiplerine göre çok az. Fakat bu prim bile Fatih Tekke ve öğrencilerini son ana kadar yarışmak için ateşlemeye yeter.

Balkes’e mucize gerek

3 gol bulduğu Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe’ye boyun eğen 20 puanlı Balıkesirspor’un matematiksel şansı var. Ancak Cihat Arslan ve takımı Başakşehir maçıyla birlikte kalan tüm 90 dakikaları kazanmak zorunda olabilir.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ