MENÜ

Galatasaray'da Euroleague tehlikesi

THY Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, Galatasaray Liv Hospital'in gelecek yıl Euroleague'de yer almasının zor olduğunu açıkladı.

Galatasaray'da Euroleague tehlikesi

Bu sezon yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle oldukça sıkıntılı bir sezon geçiren Galatasaray Liv Hospital'e bir kötü haber de Euroleague'den geldi.

THY Euroleague'de CEO olarak görev yapan Jordi Bertomeu, Eurohoops'a yaptığı açıklamada, Ligde ve Avrupa Ligi'nde beklediği sonuçları alamayan Sarı-Kırmızılı ekibin gelecek yıl Euroleague'de olmasının zor olduğunu dile getirdi. Bertomeu, ''Bu yıl Galatasaray’ın başına gelenler bizi gerçekten çok uğraştırdı. Kulübün yaşadığı finansal sıkıntılar Top16’da sahadaki duruma da yansıdı. Böyle bir şeyin tekrar olmasına izin vermeyeceğiz. Eğer bir kulübün yeterli kaynakları yoksa Euroleague’de oynayamaz. Tıpkı geçtiğimiz yılın Adriyatik ligi şampiyonu Cibona’nın başına gelenler gibi” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından eğer Sarı-Kırmızılı ekip gelecek yıl için finansal durumunu düzeltemediği taktirde Euroleague'de yer alamayacak.

Bilindiği üzere Türkiye'den yalnızca Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker, A Lisansı oldukları gerekçesiyle Euroleague'e direkt olarak katılıyor.



Darüşşafaka Doğuş wild-card'a aday!

Euroleague yönetimi gelecek sezon için Avrupa'dan 4 takımı wild-card'la birlikte Euroleague'e davet edecek. Bu wild-card'ın bir tanesinin Türk ekibine verilmesine kesin gözüyle bakılırken, ekonomik olarak zengin bir kulüp olan Darüşşafaka Doğuş'un ilk aday olduğu kulislerde konuşuluyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ