MENÜ

Altay'da kriz

Siyah-Beyazlı camiada kongre öncesi düzenlenen başkanlar zirvesinde oy kaygısıyla delege yapılan isimlerin temizlenmesi konusunda ortak karar alınırken, eski başkan Ömer Hızlıok'un, alacaklarına mahsuben 200 üyenin aidatını ödemesi yeni bir kriz yarattı.

Altay'da kriz

Yaşadığı sıkıntılı sezonun ardından tarihinde ilk kez Spor Toto 3. Lig'e düşen İzmir'in köklü kulüplerinden Altay'da sular durulmuyor. Siyah-Beyazlı camiada kongre öncesi gerçekleştirilen başkanlar zirvesinde ortalık karıştı. Eski başkan Ömer Hızlıok'un alacaklarına mahsuben 200 üyenin aidatını ödemesi tepki topladı. "Kendi aidatını ödemeyen Altaylı değildir" diyen eski Başkan Ahmet Taşpınar, "Başkanlar zirvesinde aidatların bu şekilde ödenmemesi konusunda görüş birliğine varılmıştı. Yapılan etik değil" dedi.

'Bu iş böyle olmaz'

Ödenmeyen faturalar yüzünden tesislerin elektriğinin kesilme noktasına geldiğini hatırlatan Taşpınar, şöyle devam etti: "Sorunlarımızı bu şekilde çözemeyiz. Kulüp çalışanları 2 aydır maaş alamıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuran futbolcular serbest kalmak üzere. Altay’ın 1200 genel kurulu üyesi var. Herkes aidatını yatırsa, toplanacak 200 bin TL acil ödemeler için önemli bir kaynak olur. Birilerinin aidatını alacaklardan düşerek gelir sağlanmıyor. Bu iş böyle olmaz."

Hızlıok'tan savunma

Altay’da 29 Nisan’da yapılan genel kurul öncesi kendisine yakın üyelerin 30 bin TL tutarındaki aidat borcunun 52 bin TL’lik alacağından düşüren eski Başkan Ömer Hızlıok, Altay’ın şu anki sorununun üyeler değil, yönetim bulamamak olduğunu söyledi. Hızlıok, "Üye potansiyelimi kullanmak isteseydim kongrede liste hazırlardım. Kulübü ele geçirme gibi bir niyetim yok" diye konuştu.

Mikail ve Burak TFF'de

Altay’da alacaklarını tahsil etmek için federasyona başvuran oyunculardan Mikail Albayrak ve Burak Cengiz’in de ihtarnameleri kulübe ulaştı. Mikail’in 40 bin, kaleci Burak’ın 50 bin TL alacağı bulunduğu öğrenildi. Siyah-Beyazlıl takımda Gökhan 12 bin TL, Serkan ve Cumhur 62’şer bin TL, Ömer ise 35 bin TL alacağı için kulübe ihtarname yollamıştı. Kürşat’ın ihtarnamesi henüz kulübe ulaşmadı.

Göztepe'ye kutlama

Kongrede başkan adayı çıkmadığı için yönetim yetkilerini Genel Kurul Divanı’nın devraldığı Altay, kulübün resmi internet sitesinden Göztepe’yi kutladı. PTT 1. Lig’e yükselen Göztepe için şu mesajı yayınladı: "Tarihsel bağlarımızın bulunduğu, ebedi dostumuz, ezeli rakibimiz Göztepe’nin şampiyonluğunu kutlarız. Bu sezon aynı grupta rekabet yaşadığımız Göztepe, idari ve sportif performans karşılığında bir üst lige çıkma başarısını göstermiş olup, bir İzmir kulübü olarak yakaladığı başarı bizleri mutlu etmiştir. Rekabetin saha içinde olduğu, ancak dostluğun hiç bir zaman unutulmadığı ve unutulmayacağı başarılarının artarak devam edeceği yeni bir dönem olmasını temenni ederiz."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ