MENÜ

Reading 1-2 Arsenal

İngiltere FA Cup yarı finalinde Reading'i uzatmalar sonucunda 2-1 yenen Arsenal finale yükseldi.

Reading 1-2 Arsenal

Wenger dün Arteta ve Flamini'ye bir senelik kontrat Diaby'ye oynadığı maç başına kontrat vereceğini açıkladı.

Maça Reading başladı. Wenger geçen sene Wigan'la oynadıkları yarı final maçının ne kadar zor geçtiğini unutmamalarını hatırlattı.

8. dakika Mesut'un kornerinde Mertesacker kafayı vurdu Federici topu kornere attı. Hemen ardından Obita'nın uzaktan vuruşunu Szczesny yatarak önledi. 13. dakika McCleary düşürüldü. Serbest vuruş Chalobah vurdu korner. 18. dakika Mesut serbest vuruş kullandı direğin yanında auta gitti. Cazorla'nın vuruşu üstten aut. Aynı yerden geçen sene Arsenal 2-0 gerideyken vurmuş Mc Gregor'un hatasından durumu 2-1 yapmıştı. 27. dakikada Cazorla'nın pasında Sanchez müsait durumda kalesini terkeden Federiciyi geçemedi. Arsenal daha atak oynuyor fakat son toplardaki tercih ilk yarım saatte gol getirmedi.

Asist Mesut'tan gol Sanchez'den

39. dakikada Mesut ceza sahasının dışından harika bir ara pasıyla topu Sanchez'in önüne bıraktı onun vuruşu Federici'nin bacakları arasından filelere gitti. Bu gol Arsenal'i biraz rahatlattı. İki takım arasında büyük bir güç farkı olmasına rağmen Federasyon Kupası'nda daima sürprizler olur. İlk yarı Arsenal'in 1-0 üstünlüğü var Wembley'de.

İlk yarıda uzun zamandır sakatlığı nedeniyle oynamayan Debuchy çok iyi oynadı.

Reading beraberliği yakaladı

54. dakikada sol taraftan Pogrebnyak çizgiye indi yerden ortasına McCleary vurdu ve durumda 1-1 eşitlik var Wembley'de. Arsenal tecrübeli bir takım. Bu tip rakiplere karşı ikinci golü bulup rakibini oyundan düşüremezsen devamlı sıkıntı olur. Geçen sezon yarı final ve finalde olduğu gibi. Sakatlanan Mertesacker'ın yerine Gabriel oyunda 63. dakikada.

Reading golünde Szczesny'nin ne yapmak istediğini anlayamadım.

68. dakikada Sanchez'in kornerine çok iyi yükselen Gabriel kafayı vurdu, Federici son hamlesiyle golü önledi. 71. dakika Welbeck çıkıyor yerine Giroud oyunda.

Sağdan serbest vuruş Mesut kullandı yine Gabriel bu defa üstten aut.

Arsenal kolay gibi görünen maçlarda bunu hep yapar. Bitime 10 dakika var hala en iyi pasla gol arıyor.

85. dakikada Ramsey en zor hareketi yaptı topu defanstan söktü bir metreden topu direğe nişanladı kendisi de anlayamadı nasıl olduğunu. Reading'te Robson-Kanu çıkıyor yerine Jem Karacan oyunda. Jem uzun ve önemli bir sakatlık geçirmişti seyircisinin alkışlarıyla oyunda.

1-1 biten maç uzatmaya gitti.


Uzatmanın 3. dakikasında Cazorla uzaktan vurdu üstten aut. Arsenal top çeviriyor. Coquelin çıkıyor yerine Walcott oyunda.

13. dakikada Ramsey uzaktan vurdu Federici kornere çeldi.

Ve gol geldi. Sanchez uzatmanın son dakikasında Mesut'un asistinde Arsenali 2-1 öne geçirdi.

Çok ilginç bir gol

Reading atağında Coscielny ayağındaki topu Pogrebnyak'a kaptırdı vuruşunda Szczesny topu oyuna çabuk soktu Mesut soldan kaçan Sanchez'i gördü onun vuruşu Federici'nin altından filelere gitti.

İkinci uzatma devresinde Mesut'un vuruşu yandan aut. Reading'de Yakubu oyunda. Reading tamamen doldur boşalt oynadı.

Zora soktuğu maçı uzatmalarda kazanan Arsenal finalde: Arsenal:2 Reading:1

Edip ADANIR / LONDRA



Takım kadroları;

Reading: Federici, Gunter, Hector, A.Pearce, Obita, McCleary, Williams, Chalobah Booked (Cox - , 05' ), Robson-Kanu (Karacan - 90' ), Mackie, Pogrebnyak (Aiyegbeni - 111' )

Yedekler: Kelly, Norwood, Cox, Aiyegbeni, Karacan, Andersen, Cooper

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Mertesacker (Gabriel - 63' Booked ), Koscielny, Gibbs, Coquelin(Walcott - 101' ), Cazorla, Ramsey, Özil, Sánchez, Welbeck (Giroud - 72' )

Yedekler: Gabriel, Wilshere, Giroud, Ospina, Walcott, Monreal, Flamini

Hakem: Martin Atkinson

Seyirci Sayısı: 84,081

Haberin Devamı
YORUM YAZ