MENÜ

Demirspor yeni hedefini belirledi

Passolig kartı uygulamasında 12 Süper Lig takımını geride bırakan Adana Demirspor, PTT 1. Lig'den Süper Lig'e yükselmesi halinde "Üç Büyükler"le yarışmayı hedefliyor. Taraftarlarına 25 binden fazla Passolig kart satan Mavi-Lacivertliler, bu alanda 7. sırada yer alıyor.

Demirspor yeni hedefini belirledi

Süper Lig yürüyüşünü sürdüren PTT 1. Lig temsilcisi Adan Demirspor, şampiyonluk hedefinin yanına bir hedef daha koydu. Passolig uygulamasında 12 Süper Lig ekibini geride bırkan Mavi Şimşekler, bir üst lige çıkmaları halinde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile yarışmaya hazırlanıyor. Taraftarına 25 bin 361 kart satan yönetim, sportif başarının yanı sıra bu alanda da gösterdiği performansla şimdiden Türkiye genelinde 7. sıraya adını yazdırdı. Balıkesirspor, Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor, Medicana Sivasspor, Çaykur Rizespor, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor SAİ Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği’ni geride bıraktı. Kentin aynı ligde mücadele eden diğer takımı Adanaspor ise taraftarlarına 8 bin 127 Passolig kart satarak 22. sırada kendine yer buldu. Passolig'de 194 bin 59 ile Galatasaray, 183 bin 613 ile Fenerbahçe ve 164 bin 126 ile Beşiktaş ilk 3’te bulunuyor.

'Örnek taraftar grubumuz var'
Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan, Türkiye’nin en büyük taraftar gruplarından birine sahip olduklarını söyledi. Karşılaşmalarını dolu tribünler önünde oynadıklarını belirten Gülcan, maçlarına gelerek takımlarını destekleyen taraftarlarına teşekkür ederken, "Takımımız bu sene inşallah 20 yıllık hasretimize son vererek Süper Lig’e yükselecek. Bunda taraftarlarımızın da çok büyük katkısı var. PTT 1. Lig’deyken çoğu Süper Lig takımından daha fazla Passolig kartı satmayı başardık. İnşallah Süper Lig’e yükselirsek bu alanda ’Üç Büyükler’le yarışacağımıza inanıyorum" dedi.

'Rakiplerle kardeşiz'

Gülcan, Türkiye’de çoğu takımın taraftar gruplarıyla 'kardeş' olduklarını dile getirdi. Bu sezon yok denecek kadar az ceza aldıklarını sözlerine ekledi. "Gerçekten tüm Türkiye’ye örnek olacak, son derece centilmen bir taraftar grubuna sahibiz. Takımlarına ne kadar sahip çıktıklarını bu şekilde de gösterdiler" diyen Gülcan sözlerini şöyle tamamladı: "Çirkin tezahürat, yakıp-yıkma gibi olayların yaşanması hem kulübe hem de taraftara kötü yansıyor. Çünkü kulüp maddi ceza alırken taraftar da tribünün kapatılması nedeniyle takımının maçını izleyemiyor. Bunun bilincinde olan centilmen taraftar grubumuza teşekkür ediyorum."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ