MENÜ

Sivasspor 4-2 Kayserispor

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Sivasspor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 berabere biten maçta penaltılar sonucu turu atlayan ekip Sivasspor oldu.

Sivasspor 4-2 Kayserispor

Son yılların en zevkli kupa maçlarından biri Sivas’taydı. 1-1’in rövanşında Yiğidolar, 1-0 öne geçti. Tam, “maç bitti” derken Kayseri son dakika penaltısıyla skoru eşitledi. Ancak Avrupa’yı hedefleyen Sergen Yalçın’ın takımı, penaltılarda işi bitirdi, yarı finalde lider Galatasaray’la eşleşti.

Son yıllarda gerek tribün, gerekse sahadaki mücadele adına izlediğim en güzel Türkiye Kupası kapışmasıydı. ‘İki ucu altın değnek’ tabirim hem Sivas, hem de Kayseri adına gerekliliklerdir. İki tarafın da atması lazım. İkisinin de hem yemeyip, hem de atması lazım. Sivas 1 gol atsa bile yine gol yememesi ve mutlaka koruması, ya da ikinciyi bulması lazım. Lazım oğlu lazımlarla bezeli ve penaltılara kadar da uzanan bir oyuna ‘iki ucu altın değnek’ denmez de ne denir Allah aşkına?

Batuhan alkış aldı

Karşılıklı kontrol ve dikkat yoğunluklu başladı oyun. İlk anda Batuhan gözüme battı. Yüksek tonilatosuna nazire yaparcasına çok ince hareketlerle rakip savunma arasına daldı ve kendi kendine de dağıldı ilk 15 dakikada. Aatif, Batuhan ve Burhan aradan da Utaka çok etkili oluyor. Bobo, Kayseri adına bekleneni veremiyor, penaltılarda da olmazı beceriyor!

Mehmet Eren 29’da şahane vurdu, Ertuğrul aynı güzellikte çıkardı. Karşılıklı hücumlar, gel gitlerle devre beklenirken Batuhan ‘USA Mc Arthur uçak gemisine’ adeta samba yaptırttı ve Kayseri savunmasını ‘Mis Kebabın yaprak döneri’ gibi ayıkladı. Aatif’e de bu lezzeti ağlara atmak kaldı: 1-0. İkinci yarı 65’e kadar konukta bir hareket gözlenmedi ama 70’ten sonra T.D.Şahin’le operasyon başladı. 77’de Barış Özbek çok güzel vurdu, az farkla dışarı. 86’da Aatif gole çok yaklaştı olmadı.

Son söz Aatif’ten

Tribünlerde Galatasaray sevinci gözlenirken T.D. Şahin 90’da Maviş’e takıldı. Penaltı! Erman hoca olsa çalar mıydı? Zannetmem: 1-1 Bobo vasıtasıyla. Uzadı güzel heyecan... İsmiyle müsemma iki ucu altın değnek yarışı, karşılıklı kaçan penaltılar sonrası Aatif attı ve 4-2’yle turu Sivas’a bağladı. Kutluyorum.

Maçtan notlar

Tribünden sahaya top attılar

Heyecanın dorukta olduğu maçın 117. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Kayserispor, rakip kaleye yüklendiği sırada Sivas tribünlerinden bir taraftar sahanın içine top atarak oyunun durmasına neden oldu.

Penaltı isyanı

Sivas tribünleri maç boyunca takımlarını susmadan destekledi. Son dakikada İlker Coşkun’un verdiği penaltı kararının ardından ise statta uzun süre hakeme yönelik protestolar vardı.

Sergen Yalçın’ın cezası bitti

Kayserispor’la oynanan ilk maçta mücadelenin hakemine yönelik söylemleri nedeniyle 3 maç men cezası alan Sergen Yalçın, uzun bir aradan sonra takımının başında sahaya çıktı.

Kayserispor yedeklerle

PTT 1. Lig’de 3. sıradaki Osmanlıspor’a 10 puan fark atan Kayserispor, Sivas karşısında maça alternatif oyunculardan kurulu bir takımla başladı. Kale ve savunma hattının tamamı, ligdeki son Alanya maçından farklıydı. Forvette de sakatlıktan yeni çıkan Bobo görev yaptı.

PTT 1. Lig’den bu kadar


Ziraat Türkiye Kupası’nın flaş ekipleri olarak göze çarpan PTT 1. Lig takımları Manisaspor ve Kayserispor, turnuvaya yarı final kapısında veda ettiler.

90+ Oğuz Dizer


Haberin Devamı
YORUM YAZ