MENÜ

Altın adam

Türkiye, Avrupa Halter Şampiyonası'ndaki madalya koleksiyonuna 3 altın daha ekledi. 69 kiloda podyuma çıkan Daniyar İsmayilov, toplamda en yakın rakibine 15 kilo fark atıp kürsünün zirvesinde yer aldı.

Altın adam

Gürcistan’da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye’nin madalya serisi dün de sürdü. İlk gün 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz kazanan Ay-Yıldızlılar, ikinci güne de 8 madalya sığdırdı. Türk vatandaşlığına geçirilen ve ilk kez ülkemiz adına yarışan Daniyar İsmayilov, Avrupa Şampiyonu oldu. 69 kiloda, tüm rakiplerinin kaldırışından sonra podyuma çıkan İsmayilov koparmada ilk hakkındaki 147 kiloluk kaldırışıyla altını garantiledi. Ardından 152 ve 156 kiloluk kaldırışlar yaparak, en yakın rakibine 10 kilo fark attı. Silkmede ise sırasıyla 170, 175 ve 181 kilo kaldırıp, ikinci altın madalyasına uzandı. Toplamda da 337 kiloya ulaşan İsmayilov, en yakın rakibine 15 kilo fark atarak Avrupa Şampiyonu oldu, 3 altını boynuna taktı.

Bünyamin Sezer Avrupa 2.’si

Dünkü müsabakalarda iki muhteşem geri dönüş yaşandı. Sakatlığı sebebiyle uzun süre spora ara vermek zorunda kalan Bünyamin Sezer 62 kiloda koparmada 136 kiloyla bronz elde ederken, toplamda 288 kiloyla Avrupa 2. oldu. 18 yaşındaki Emrah Aydın da büyüklerde ilk Avrupa madalyasını kazanmanın sevincini yaşadı. Genç halterci, silkmedeki 155 kiloyla bronz elde etti. Son Avrupa Şampiyonu Ayşegül Çoban Başol da 53 kiloda koparmada kötü bir performans sergilse de silkemede fırtına gibi esti. 107 kiloyla silkmede gümüş elde ederken, toplamda da 3. oldu. Bu sonuçla Türkiye şampiyonada madalya sayısını 14’e (6 altın, 3 gümüş ve 5 bronz) çıkardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ