MENÜ

Penaltı ve kırmızı kartı iptal etti, cezayı yedi!

Arjantin'de hakem polemiği yaşanıyor. Velez Sarsfield ile Arsenal Sarandi'yi karşı karşıya getiren maçta, verdiği hatalı karardan, pozisyonun tekrarını izleyen yardımcısının uyarısıyla dönen hakem, ceza almaktan kurtulamadı.

Penaltı ve kırmızı kartı iptal etti, cezayı yedi!

Velez Sarsfield ile Arsenal Sarandi'yi karşı karşıya getiren maça hakem damga vurdu. Maçın hakemi German Delfino, Arsenalli Daniel Valencia'yı ceza sahası içinde topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

Oysa topla elle oynayan oyuncu Velez forveti Mariano Pavone'ydi. Karara inanamayan Valencia yoğun itirazlar arasında kenara giderken, Velez de penaltı vuruşu kullanmaya hazırlanıyordu. İşte tam bu sırada hakem Delfino kararından döndü. Zira yardımcısı, Arsenal yedek kulübesindeki bir monitörden pozisyonun tekrarını izlemiş ve Delfino'yu uyarmıştı. Bunun üzerine Valencia'yı yeniden oyun alanına davet eden hakem, penaltı vuruşunu da iptal etti.

1 maç ceza

Yardımcı hakemin, pozisyonun görüntülerini izleyerek hakemi uyarması tartışmaları da beraberinde getirdi. Hakem kurulu, German Delfino'ya 1 maç ceza verdi. Delfino bir süre de birinci ligde maç yönetemeyecek. Bu arada uzatma dakikalarında 2. sarı karttan kırmızı kart gören Daniel Valencia ise Arjantin liginde bir maçta 2 kez oyun dışı kalan ilk futbolcu oldu. (ntv)

Haberin Devamı
YORUM YAZ