MENÜ

Heyecan mı arıyorsun!

Süper Lig'e ara verildi ama zaten zirve yarışı haricinde düşme potasında da, Avrupa hattında da heyecan kalmamıştı. Gözler şimdi PTT 1. Lig'e çevrildi. Çünkü bitime tam 8 hafta kala 8 takım Süper Lig'e yükselebilmek için amansız bir savaş içinde.

Heyecan mı arıyorsun!

Süper Lig’e 11 gün ara verildi. Hoş; girmeseydi de futbolseverleri zaten şampiyonluk yarışı dışında heyecanlandıran başka bir gelişme yoktu. Çünkü dipte Balıkesir, Karabük ve Erciyes kurtuluş için çırpınmıyor bile. Avrupa potasında ise Bursa zaten cezalı. Başakşehir ve Trabzon Edirne ötesine geçmek için yarışıyor, kalan 10 takım ise nerede tatil yapacağını planlıyor. Hâl böyle olunca tüm gözler Süper Lig’e yükselmek için amansız bir savaşın yaşandığı PTT 1. Lig’e döndü.

Sadece Kayseri rahat

Üçüncüye 11 puan fark atan Kayserispor, artık hedefe çok yakın. Asıl soru direkt yükselecek ikinci takımın kim olacağı. 48 puanlı Adana Demir, Karşıyaka’da 6-5’lik yenilgiyle farkı açma fırsatını tepti, takipçilerini heveslendirdi. Bu hedefe ulaşma potansiyeline sahip takımlardan birisi de 45 puanlı Alanyaspor. Akdeniz ekibi geçen sezonun Balıkesir’i gibi, “Sürpriz” olarak nitelendiriliyor, ancak Emre, Ayite, Perovic ve Sinan gibi kaliteli hücumcularla zirveye yürüyor. Şampiyonluk apoleti olan Hüseyin Kalpar, yeni bir destan daha yazabilir.

Samsun ve Karşıyaka pusuda

4, 5 ve 6. sıralardaki Osmanlı, Antalya ve Urfa da bu koltuk için iddialı. Fikstür avantajı iyi olan ve en az hata yapan mutlu sona ulaşacak. Samsun ve Karşıyaka da Play-Off potasına girmek için fırsat kolluyor. Yani hem 2.’lik hem de ilk 6 heyecanı son ana kadar sürecek.

Adana ve Elazığ’a dikkat

Ordu’nun erken havlu attığı düşme potasında da Denizlispor, Buca, Manisa da deyim yerindeyse müthiş bir kurtuluş savaşı veriyor. 31’er puana sahip Adana ve Elazığ rahata görünüyor, ancak yapacakları her hata onları dibe biraz daha çekecek.

Maçlara bak maçlara!

Gelelim bu haftanın fikstürüne. Süper Lig’e ara verilmişken futbolseverlerin daha dikkatli gözlerle izleyeceği PTT 1. Lig’de birbirinden heyecanlı 9 maç oynanacak. Adana Demir-Şanlıurfa ve Alanya-Kayseri maçları zirvenin kaderini belirleyecek.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ