MENÜ

Nuri Şahin'den milli takım sitemi

Borussia Dortmund forması giyen milli futbolcu Nuri Şahin, futbolcuların milli takım seçimleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nuri Şahin'den milli takım sitemi

Bundesliga'da ülkemizi başarıyla temsil eden Nuri Şahin, "Almanya olursa olur, olmazsa Türkiye'ye seçerim' düşüncesindeki oyunculara tepki gösterdi ve "O zaman Milli Takım'a hiç gelmesinler" dedi.

'Alman değilim, kendimi Türk hissediyorum'
Almanya'da yetişen oyuncuların Türk Milli Takımı'nı tercihi konusunda açık yüreklilikle konuşan Nuri Şahin, "Almanya, Dünya şampiyonu oldu. Beni çok sayıda insan, "Alman Milli Takımı'nı seçseydin Dünya şampiyonu olacaktın" diye aradı. Benim onlara verdiğim tek cevap ben Alman değilim, ben kendimi Türk olarak hissediyorum. U14-U-15'te Alman milli takımının kampına çağrılmıştım. Annem, babam ve dedem olsun git gör, ondan sonra karar ver dediler. Benim her zaman hedefimde Türkiye için oynamak vardı. Kamp 3 gündü. 2 gün sonra oradaki hocaya Türkiye'yi seçeceğimi söyledim. Dedemi aradım, 'Dede trene atladım geliyorum, beni al" dedim. O da şaşırdı. Bundan sonra Türkiye için oynama kararı aldım" diyerek Milli Takımı tercih sürecini anlattı.

'O zaman milli takıma hiç gelmesinler'

Almanya'da yetişen ve bu ülke milli takımını seçen oyunculara hiçbir zaman neden Almanya'yı seçtin demeyeceğini vurgulayan Nuri Şahin, "Bu hiçbir zaman sorgulanmaması gereken bir konu. Kızdığım şey de bazı futbolcuların 'Almanya olursa olur, olmazsa Türkiye'yi seçerim' düşüncesi. Bu çok saçma. O zaman hiç gelmesinler, oynamasınlar. Mesela Hakan Çalhanoğlu Alman Milli Takımı'nda oynayamaz mı, oynar. Ama Türkiye'yi seçti. Ömer Toprak, bence Avrupa'nın sayılı stoperlerinden birisi. İkisi de Atletico madrid maçında penaltıyı kaçırdılar o başka bir şey ama (gülüyor) ikisi de çok büyük futbolcu. Ama Türkiye'yi seçtiler. Gururla Türk futbolu için Türk Milli Takımı için oynuyorlar. İYi bir dönemden geçmiyoruz ama kararlarımızı sorgulama hakkı vermez kimseye" diyerek sözlerini bitirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ