MENÜ

‘Kıbrıslı dostlar yanlış yaptı'

Kıbrıs'ta forma giyen futbolcuların Türkiye'deki liglere bonservis bedeli ödenmeden transfer edilmesiyle krize dönüşen adım sonunda atıldı.

‘Kıbrıslı dostlar yanlış yaptı'

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, FIFA’ya bir mektup göndererek Rumlara bağlanma talebi ise daha büyük bir krizin doğmasına sebebiyet verdi. FIFA ve UEFA tarafından tanınmayan, uluslararası organizasyonlarda yer alamayan KKTC Futbol Federasyonu’nun bu kararı, yıllardır pamuk ipliğine bağlı olan Türkiye ve KTFF ilişkilerinin de kopmasına neden oldu.

‘Kararın nedeni siyasi’

KTFF’nin, Rum Federasyonu’na üyelik kararı alması Türkiye’de de büyük yankı yarattı. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, KTFF’nin tamamen siyasi hesaplarla hareket ettiğini öne sürdü. Konu ile ilgili bir federasyon yetkilisinin, “Biz TFF olarak bugüne kadar kendilerine her türlü desteği verdik. Ama son karar mercii dünya futbolun patronu olan FIFA. Bu tamamen KKTC’nin iç siyasetini ilgilendiren bir olay. KKTC’de seçimler nedeniyle bir karar alınmış olabilir fakat Kıbrıslı dostlarımız yanlış yapıyor” dediği öğrenildi.

Blatter: Birleşme haberi harika

FIFA Başkanı Sepp Blatter, sosyal medyadan yaptığı duyuruda Kıbrıs’ta futbolun birleşmesi için düğmeye basılmasını harika bir haber olarak değerlendirdi. Blatter, KTFF’nin KOP’a yaptığı başvuruyu şu sözlerle duyurdu: “Harika bir haber. Uzun süren bölünmüşlüğün ardından, Kıbrıs’ta futbolun Kıbrıs Futbol Federasyonu çatısı altında birleşmesi için düğmeye basıldı. Futbol bir kez daha insanları bir birine bağlıyor.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ