MENÜ

Galatasaray'da züğürt tesellisi

Galatasaray yönetimi FIFA'nın Hajrovic kararını müjde olarak değerlendirdi ama taraflar arasındaki 7 davadan sadece bir tanesi sarı-kırmızılıların lehine sonuçlandı

Galatasaray'da züğürt tesellisi

FIFA Uzlaşmazlık Komisyonu, Izet Hajrovic'in, G.Saray aleyhine açtığı 4 milyon 750 bin Euro tutarındaki tazminat davasında Boşnak oyuncuya sadece 92 bin 500 Euro ödenmesine karar verdi ama 6 dosya Werder Bremen ve Hajrovic lehine sonuçlandı. İşte o 7 dava ve sonuçları:

1- Galatasaray'ın Izet Hajrovic aleyhine FIFA düzenlemeleri kapsamında futbolcuya sportif yaptırımlar uygulanmasına ilişkin açtığı dava reddedilmiştir

2- Hajrovic'in Galatasaray aleyhine öne sürdüğü ödemenin gecikmesiyle ilgili iddialar kabul edilmiş olup, kulübü W.Bremen'in herhangi bir bonservis bedeli ödemesine gerek bulunmamıştır.

3- Cim Bom'un iddia ettiği gibi Hajrovic, sözleşmesini nedensiz olarak değil, kulüpten kendisine verilen taahhütler yerine getirilmediği için feshetmiştir. Bu nedenle haklıdır.

4- Hajrovic'in yerine alınan Yasin Öztekin'in bonservisinin ve futbolcunun alacağı ücretin oyuncu tarafından ödenmesi talebi reddedilmiştir. G.Saray'ın, Hajrovic aleyhine açtığı 250 bin Euro'luk manevi tazminat davası reddedilmiştir.

5- Sarı Kırmızılı kulübün, Hajrovic aleyhine açtığı davanın tüm hukuki ve idari giderlerinin oyuncu tarafından ödenmesi ile ilgili yapılan başvuru reddedilmiştir.

6- Galatasaray'ın Mart 2014'te Hajrovic için ödenen 875 bin Euro'yu yüzde 5'lik faiziyle Grasshopper'e ödenmesi ile ilgili itiraz karara bağlanmıştır. G.Saray, Hajrovic için Grasshopper'a sözleşmede yazılı olan süreler içinde 2 milyon 725 bin Euro tutarındaki rakamı ödemekle yükümlüdür. Dava nedeniyle oluşan Grasshopper'a yapılması gereken gecikmelerdeki ödemelerin G.Saray tarafından karşılanması kararlaştırılmıştır.

7- Boşnak oyuncunun FIFA'ya yazılı talepte bulunularak ödemelerinin geç yerine getirildiği iddiasıyla G.Saray aleyhine açtığı 4.6 milyon Euro tutarındaki erken fesih tazminatı talebi reddedilmiştir.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ