MENÜ

‘Terim, Hiddink'i depresyona soktu'

Hollanda ile berabere kaldık ancak Avrupa basınına göre Türkiye maçı kazandı. Favori Portakallar'ın A Milli Takımımız karşısında aciz bir duruma düştüğüne vurgu yapan gazeteler, Fatih Terim'in Hiddink'i madara ettiğinin altını çizdi.

‘Terim, Hiddink'i depresyona soktu'

Amsterdam Arena’da oynanan ve şanssız bir şekilde 1-1 sona eren Hollanda-Türkiye mücadelesi öncesinde futbol otoriteleri, A Milli Takımımız’a pek puan şansı tanımıyordu. Ancak Türkiye’nin beraberliğe rağmen ortaya koyduğu müthiş futbolla Avrupa basını şapka çıkarmak zorunda kaldı. Şaşkınlığını gizleyemeyen ilk ülke ise rakip Hollanda basını oldu.

‘Türkler kazanmayı hak etti’

Hollanda-Türkiye maçını İngiltere’de naklen veren Sky Sports, Amsterdam’da Hollanda’nın ciddi bir tehlike yaratamadığını vurgularken, devre arasında ‘Turkish Delight’ (Türk lokumu) anonsunu yaparak Fatih Terim’in takımını övdü ve ilk devre sonunda şok skor yorumunu yaptı. Kâbus yaşayan Hollandalı taraftarların takımlarının sergilediği futbolla hayal kırıklığına uğradığına dikkat çeken Sky Sports, maçın sonunda “Kazanmak Türkiye’nin hakkıydı. Bu sonucu hak etmediler. Terim hayal kırıklığına uğramış olmalı” yorumunu yaptı.

Terim, İspanyollar'ı mest etti

İspanyol gazeteleri ise, Hollanda’nın son yıllardaki en aciz futbolunu Türkiye’ye karşı ortaya koyduğunu ileri sürdü. Terim’den de övgüyle bahseden gazeteler, tecrübeli teknik adamın Hiddink’in fişini çekmesine ramak kala beraberlik golü ile yıkıldığını belirtti. Marca, “Hollanda bir puanı can havliyle kurtardı” başlığını kullanırken, As Gazetesi ise, “Huntelaar uzatmalarda takımını kurtardı” başlığını attı. Amsterdam Arena’da Hollanda’nın böylesine aciz duruma çok az düştüğüne dikkat çeken gazete, Terim’in, Hiddink’i depresyona soktuğunu iddia etti.

‘Sneijder Türk dramını önledi’

Türkiye’nin ortaya koyduğu futbola hayran kalan De Telegraaf, okurlarının karşısına “Sneijder Türk dramını önledi” başlığıyla çıkarken, beraberlikle sonuçlanan maç sonrası Hollanda’nın gruptan çıkmasının biraz daha zorlaştığını yazdı. Maçı canlı yayınlayan NOS kanalı ise, kalecimiz Volkan Babacan’ı överek, “Türkiye’nin kontratakları başımıza daha büyük iş açabilirdi” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ