MENÜ

Averaj hesabı nasıl olacak?

Fenerbahçe ile Beşiktaş Süper Lig'in 27. haftasında puan kaybı yaşadı ve şampiyonluk yarışı giderek kızıştı.

Averaj hesabı nasıl olacak?

Süper Lig'in son haftalarına yaklaşıldıkça şampiyonluk yarışı giderek kızışıyor. Şu anda Beşiktaş, maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin önünde lider konumda bulunuyor.

Siyah Beyazlılar 63 puanla birinci sırada yer alırken Sarı Lacivertliler 60 paunla 2. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe bu sezon 26 maçta 18 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken Beşiktaş'ta 27 maçta 20 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe'nin maç eksiği olarak Galatasaray derbisi bulunuyor. Terör nedeniyle ertelenen kritik mücadele 13 Nisan'da Türk Telekom Arena'da oynanacak.

AVERAJ HESABI NASIL OLACAK?

Fenerbahçe, şu an ligde toplam 24 averajı bulunurken, Beşiktaş'ın 32 averajı bulunuyor. 2'li averajda ise Fenerbahçe avantajlı konumda.

Olimpiyat stadında oynana maçta Beşiktaş rakibini 3-2 yenmiş ancak ligin 2. yarısında Şükrü Saracoğlu'nda oynanan maçta 2-0'lık skorla Fenerbahçe galip ayrılmıştı.

2'Lİ AVERAJ HESABI

Futbol talimatnamesine göre ikili averaj özetle şu şekilde tanımlanmış durumda: 2 takım aynı puana sahipse önce birbirleriyle yaptıkları maçta alınan puana bakılır. Eğer puanlar eşit ise atılan goller toplanır. Deplasmanda atılan gol avantajı söz konusu değil. İki takım arasında puan ve gol eşitliği söz konusu ise genel averaja bakılacak. Genel averajda da eşitlik varsa, daha fazla sayıda gol atan takım üstte yer alacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ