MENÜ

Derbi öncesi büyük kriz

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Derbi öncesi büyük kriz

Süper Lig'de sezonun en önemli maçı gözüyle bakılan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi ilginç gelişmeler yaşanıyor. E-bilet sisteminin hayata geçtiği sezonda bilet satışı Passolig üzerinden yapılmasına rağmen enteresan gelişmeler yaşanıyor.

Önce düne dönmek lazım. Derbi biletleri Passolig'in resmi internet sitesinden satılmış, kart sahipleri biletlerini almıştı. Ev sahibi konumundaki Fenerbahçe'den herhangi bir açıklama gelmemesine rağmen, Passolig'den 'öncelikli' satışşta olan biletlerin tükendiği bilgisi verilmişti. Ancak bugün öğle saatlerinde Fenerbahçe cephesinden sürpriz bir açıklama geldi.

Kulübün resmi sitesinden yapılan duyuruda, "Bugün bazı gazetelerde ve internet basınında, Galatasaray maçı biletlerinin bittiğine dair bir takım haberler yer almaktadır. Bu haberler doğru değildir. Bilet satışı, Maraton Üst, Fenerium Alt ve Migros tribünleri için devam etmektedir. Kulübümüz, biletler tükendiğinde gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır" ifadelerine yer verildi.

Biletler tükendi ama...


Fenerbahçe'nin açıklaması sonrası, Passolig'den yeni bir açıklama gelmişti. Şirketin sosyal medya hesaplarından, "Fenerbahçe-Galatasaray maç biletlerinin satışı tüm Fenerbahçe Passolig Kart sahipleri için saat 14:30' da başlayacaktır" ifadesi kullanılmıştı. Kısa bir süre sonra tüm biletlerin tükendiği bilgisi verilmiş ve futbolseverlere ilgilerinden dolayı teşekkür edilmişti.

Biletlerin tükendiği bilgisi verildikten yaklaşık bir saat sonra Fenerbahçe'nin yaptığı açıklama ise kafaları tamamen karıştırdı. Sarı-Lacivertli ekibin resmi sitesinde yer alan bilgilendirmede, taraftarlar karaborsaya karşı uyarıldı. fenerbahçe.org'daki açıklamada, "İnternet üzerinden bazı platformlarda, 08 Mart 2015 Pazar günü oynanacak olan Galatasaray maçının karaborsa bilet satışının yapıldığı tespit edilmiştir. Bu platformlarla ilgili tüm hukuki girişimler yapılmış ve karaborsa biletlerin iptaline yönelik çalışmalar başlatılmıştır. İptal edilen biletlerle ilgili olarak kulübümüz herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Taraftarlarımızdan, bu tarz yasal olmayan yollarla bilet satışı yapan platformlardan kendi menfaatleri adına bilet almamalarını önemle rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Bilet alanlar ne olacak?

Peş peşe gelen açıklamalar futbolseverleri adeta allak bullak etti. Akla gelen tek ihtimal ise kombine kart ve passolig kart sahibi olan bazı şahısların, 'bilet transferi' yöntemiyle yükleme yaptıkları derbi biletlerini yine passolig kart sahibi olan ancak bilet alamamış olan futbolseverlere yüksek fiyatlara sattıkları iddiası.

Fenerbahçe'nin konuyla ilgili çok hassas bir çalışma başlattığı ve internet üzerinden bu şekilde satış yapan kişileri tespit ederek, spor savcılığını bilgilendirdiği öğrenildi. Bu yöntemle bilet satışı yapan kişilerin kombine kart ya da passolig kartlarının iptal edilmesi ve 6222 sayılı sporda şiddeti ve düzensizliği önleme yasasına göre haklarında işlem başlatılması bekleniyor. Ancak internet üzerinden bu şekilde bilet satın Fenerbahçeli taraftarların derbiye gidip gidemeyecekleri büyük merak konusu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ