MENÜ

Özdilek'ten 'küme düşme' tepkisi

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, ligin bitimine 12 hafta kaldığını, her haftayı ve her maçı çok önemli gördüklerini belirterek, "Ortada 36 puan var ve biz takım olarak hepsini alacak güçteyiz" dedi.

Özdilek'ten 'küme düşme' tepkisi

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni ağırlayacak Kayseri Erciyesspor, sahadan galibiyetle ayrılıp, geçtiğimiz hafta İstanbul'da oynadıkları Galatasaray yenilgisini unutturmayı planlıyor. Ligde kolay maçın bulunmadığına değinen teknik direktör Mehmet Özdilek, Hürriyet Yeniköy'deki kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin takımın küme düşmesiyle ilgili bir düşüncesinin olup olmadığı şeklindeki sorusuna sert çıktı.

'36 puan alacak güçteyiz'

"Küme düşmeyle ilgili ağzımdan laf çıktığını hiç hatırlamıyorum" diyen Erciyesspor'un teknik patronu, şöyle devam etti: "Galatasaray maçından sonra da hatırlamıyorum. Geldiğim ilk gün de söylemedim, şimdi de söylemiyorum. Beş hafta sonra da bunları söyleyeceğim. Ben küme düşmekle ilgili şimdiye kadar bir laf söylemedim. Ama bu tür laflar söyleyenlere de saygı duyuyorum. Spor Toto Süper Lig’de 10 takımın, her an herşey olabilir bir çizgisi var. Dolayısıyla süreç kolay bir süreç değil. Ayrıca ilk yarıyı 14 puanla bitirmişsiniz. Biraz da o tarafa bakmak lazım. İlk yarının ikinci yarıyla hiç alakası yok. İkinci yarı daha zordur." Etkenleri ve bahaneleri de söylemeyi çok doğru bulmadığına vurgu yapan Özdilek, "Önemli olan bugündür ve bundan sonraki süreçtir. Ben hep realiteyi dillendirmeye çalışıyorum. İçeride 7, dışarıda da 5 maçımız var. Ortada da kazanılmayı bekleyen 36 puan var. Bu 36 puanın 36’sını da kazanacak gücümüz var. Bunu net olarak söylüyorum. Hiç altlara bakmadım, bakmam da" yanıtını verdi.

'Bu ne demek ya!'


Ekibiyle birlikte daha zorlu süreçlerden geçtiğini anlatan Özdilek, "Çok daha zor süreçlerden geçen bir teknik ekibiz biz. Küme düşme gibi bir ifadeyi paylaşmam, oyuncularıma yansıtmam, kişiliğimle, hedeflerimle bağdaşmaz. Böyle bir algıyı düşünmek bile bizim felsefemizde yok. Bu takımın biraz daha yukarılarda olabileceğini söylüyorum. Önemli olan bu sene ligde kalmak. Biz ligi forse eden bir takımız. Evet bir fikstür avantajımız var ama önemli olan bunu lehimize çevirmek. Benim, teknik heyetim ve oyuncu gurubumun küme düşmek gibi bir düşüncemiz yok. Bu takım ligde kalacak. Bu küme düşme kelimesini de siz kullandığınız için kullanıyorum, yoksa ben geldiğim günden bugüne kullanmadım. Bu takım ligde kalacak tabii ki. Bu ne demek ya! Bizim aksi bir düşüncemiz yok" diyerek çıkıştı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ