MENÜ

Mehmet Ekici başarısının sırrını açıkladı

Bordo-Mavili formayla harikalar yaratan Mehmet Ekici, başarısının sırrını eski hocası Scholl'un sözleriyle açıkladı: Çok çalış, pes etme!

Mehmet Ekici başarısının sırrını açıkladı

Trabzonspor’un parlayan yıldızı Mehmet Ekici, hem attığı hem de attırdığı gollerle bu sezona damgasını vurmaya devam ediyor. Özellikle frikikleri adeta penaltı gibi atan Mehmet, son olarak takımının Karabükspor’u 3-2 yendiği mücadelede 2 gole imza koyarken, 1 de asist yaptı. Herkesin konuştuğu 24 yaşındaki yıldız, frikikleri ve futbol hayatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şimdi söz Mehmet’te; “Futbol, hayatımın bir parçası. Futbola 5 yaşında, Unterhaching’de başladım, ardından Bayern Münih’e gittim. İlk okul birinci sınıftan, 4. sınıfa kadar normal okula gidiyordum. Ardından orada okullar ayrılıyor. Babam beni Münih’teki futbol okuluna yazdırdı. Orada hem ders görüyorduk hem de futbol oynuyorduk. Sabah 8’den 4’e kadar okul vardı. Sonrasında akşam 8’e kadar kulüplerimize (Bayern Münih’in minik takımı) gidip, idman yapıyorduk.”

İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlıktan düşecek mi?

‘Bayern tarihine geçtim’

“Bu, 5. sınıftan, 10. sınıfa kadar sürdü. Bu dönemi bitirdim ve kendimi geliştirdim. Aklımda hep futbolcu olmak vardı, en büyük hayalimdi. Onu da başardım. Miniklerden başlayarak Bayern Münih’in üst takımına çıkmayı başaran kulüp tarihindeki 3 futbolcudan biriyim. Benim dışımda Contento ve Philipp Lahm bunu başarmış. Sonrasında 1 yıllığına Nürnberg’e kiralandım. İyi bir sezon geçirdikten sonra Werder Bremen’e transfer oldum. Sakatlıklar ve zorluklar oldu ama yılmadım. Benim idolüm Mehmet Scholl’du. 5-6 yaşlarındaydım ve babam bana 7 numaralı Mehmet Scholl forması aldı. İsim benzerliği sebebiyle de bana sıcak geliyordu. Scholl, yıllar sonra Bayern Münih’in B Takımı’nda hocam oldu.”

‘Hami hocaya benzetilmek güzel’

“Küçüklükten beri Scholl’u örnek alıyorum. Telefonla görüşüyoruz. Bana başarının sırrı olarak, ‘Hep çalışacaksın, zor olsa da, asla pes etmeyeceksin’ demişti. Bu sözün, kariyerime katkısı büyüktür. Frikikler konusunda ise Hami hocaya benzetilmek çok güzel. O, bir Trabzon efsanesi. Almanya’da oynarken de kaleye uzaktan çok şut atardım ama, o zaman şanssızlık vardı. Genelde direkten dönüyordu. Şimdi ise bu şanssızlığımı yendim ve tecrübeyle de birlikte artık bu şutları gole çevirebiliyorum. Frikik konusunda çok çalışıyorum. Her şeyin başı, çalışmaktan geçiyor. Trabzon’da kalecilerimiz de bana zaman ayırıyor ve beraber idman yapıyoruz. Önemli olan gol atmamdan çok, takımımın kazanması. İnşallah böyle sürer ve tıpkı Karabük maçında olduğu gibi galip gelmeye devam ederiz.”

‘İleride hayalim Premier Lig’

Gelecek hedeflerinden de bahseden Mehmet, “Elbette her futbolcu gibi ben de iyi bir kariyerim olmasını istiyorum. Ancak futbolda her an her şey değişebiliyor. Sakatlık yaşamazsam, önümün açık olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’da başarılı olmak ve şampiyonluk yaşamak ilk hedefim. Sonrasında gelecek için bir hayalim var; İngiltere. Açıkçası Premier Lig’de oynamak isterim. Ada’daki takımlar arasında en çok Arsenal’e karşı sempatim var” diye konuştu.

‘Yıldıray gibi olmak isterdik’

Mehmet Ekici, A Milli Takımımız’ın üçüncü olduğu 2002 Dünya Kupası’nın, Türk futbolu adına çok önemli olduğunu söyledi. Mehmet, “Biz, o zamanlar küçüktük. Hasan Şaş, Hakan Şükür, Tugay Kerimoğlu, Bülent Korkmaz, Yıldıray Baştürk... Daha nice isimler sayesinde Türk futbolunu tüm dünya tanıdı. Bu isimler de bize örnek oldular. Biz Almanya’dayken o dönemde Türk gençleri, Yıldıray Baştürk gibi olmayı hayal ederdi. Herkes onun gibi bir kariyeri olsun isterdi” dedi.

Hami: Benden sonraki en iyi frikikçi

Bordo-Mavililer’de kullandığı sert frikik vuruşlarıyla ‘Bombacı’ lakabını alan efsane oyuncularından Hami Mandıralı, Mehmet Ekici’ye övgüler yağdırdı. Son olarak PTT 1.Lig ekiplerinden Antalya’nın hocalığını yapan ve şu an boşta olan Mandıralı, “Mehmet, her iki ayağını da çok iyi kullanabiliyor. Trabzonspor’da benden sonraki dönemde en iyi frikik kullanan oyuncu ve kulübün bu sezonki en iyi transferi. Bireysel performansıyla takıma çok önemli puanlar kazandırdı. Camia da onun arkasında olmaya devam ederse, çok daha iyi işler yapar” yorumunu yaptı.

Frikikten 4 golü var

Almanya 1. Ligi
’nde 4 sezonda toplamda sadece 7 gol atabilen Mehmet Ekici, Trabzonspor’da 8’i Süper Lig, 1’i de Avrupa Ligi olmak üzere toplamda 9 kez fileleri salladı. Ligdeki 5 golünü ceza sahası dışından atan Mehmet, bunların 4’ünü ise frikikten ağlara yolladı.

M.Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ