MENÜ

Ergin Ataman diskalifiye edildi!

Anadolu Efes-Galatasay Liv Hospital maçının son çeyreğinde Ergin Ataman diskalifiye edildi.

Ergin Ataman diskalifiye edildi!

Türkiye Basketbol Ligi'nde çok çekişmeli geçen Anadolu Efes-Galatasaray Liv Hospital maçının 3 dakika 28 saniye kala Ergin Ataman, ikinci kez teknik faul alarak hakemler tarafından diskalifiye edildi.

Ataman’ın son çeyrekte Zoran Erceg’in teknik faul almasına itiraz etmesi üzerine maçın hakemleri, daha önce bir teknik faulü olan tecrübeli çalıştırıcıyı, ikinci kez teknik faul vererek diskalifiye etti. Ergin Ataman, maçın kalan bölümünde diskalifiye olduğu için soyunma odasına gitti ve takımının başında yer alamadı. Sarı-kırmızılı takım, kalan sürede yardımcı antrenör Yağızer Uluğ yönetiminde maça devam etti. Öte yandan, maçın 3. çeyreğinin sonunda Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic’in masa hakemlerine yaptığı şiddetli itiraz sonucu, hakemlerin teknik faul çalmamasına Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman büyük tepki gösterdi. Ivkovic’in teknik faul alması için itirazda bulunan Ataman, istediği olmayınca basın tribününde bulunan gazetecilere doğru dönerek "Bu ne ya?" diye tepki gösterdi. Ivkovic’in itirazının devam etmesi üzerine, hakemler Sırp çalıştırıcıya teknik faul verdi.

Ergin Ataman: Fenerbahçe maçında takımımın başındayım


Müsabakanın ardından yayıncı kuruluşa demeç veren Sarı-Kırmızılı ekibin hocası Ataman, "Maçta ter döken 7 oyuncum ile gurur duyuyorum. Maçı herkes seyretti, konuştuğum zaman olay oluyor. O yüzden susuyorum. Atılmadım. 2 teknik faulle diskalifiye oldum. Haftaya Fenerbahçe Ülker maçında takımımın başındayım. Son topa kadar Avrupa'nın en iyi takımına, en iyi Koç'una karşı mücadelemizi yazmazsınız ama 'Ergin Ataman atıldı' yazarsınız. Ribaundu aldığında Erceg'e üst üste iki tane faul yapılmasından dolayı itirazlarım yüzünden sportmenlik dışı faul aldım. Anadolu Efes bu sezon herkesin desteğini alan, gençlerle oynayan bir takım. Efesli gençleri kutluyorum. Çok güzel maç oldu. Biz Galatasaray takımı olarak; bu sezon olumsuzluklara rağmen son topa kadar mücadele ettik. Oyuncularımdan gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Kerem Gönlüm: Emeğimize yazık edildi


Cim Bom'un deneyimli basketbolcusu Kerem Gönlüm ise "Öncelikle çok güzel maç oldu. İki Euroleague takımına yakışır mücadele oldu. Anadolu Efes'i galibiyeti için tebrik ediyorum. Hayatımda hiçbir zaman hakemler hakkında konuşmadım ama bugün emeğimize yazık edildi" diye konuştu.


Anadolu Efes 77-75 Galatasaray Liv Hospital

Haberin Devamı
YORUM YAZ