MENÜ

Panathinaikos 86-77 Galatasaray Liv Hospital

Panathinaikos deplasmanında 22 sayı geri düşen Galatasaray Liv Hospital, son periyotta canla başla savaşıp farkı 6'ya düşürdü ancak yenilmekten kurtulamadı.

Panathinaikos 86-77 Galatasaray Liv Hospital

Galatasaray Liv Hospital, TOP 16’da elinden kaçırdığı Alba Berlin yenilgisi ardından Yunanistan deplasmanından da mağlup döndü. Sarı-Kırmızılılar, geç uyandıkları maçta, 22 sayılık farkı eritse de Panathinaikos’a 86-77 kaybetti, 5. maçında 3. mağlubiyetini aldı. Galatasaray’ın hücumdaki tek rakibi kendisiydi. Çünkü maçta ne temsilcimiz ne de Panathinaikos savunmada çok etkili bir performans ortaya koymadı. Panathinaikos’un üçlüklerine, şut tercihlerinde isabet bulamadığı için cevap veremeyen, pota altını çok fazla kullanmayan Sarı-Kırmızılılar, skorda 22 sayı kadar geriye düştü... Panathinaikos maça, en iyi yaptığı işle; isabetli üçlüklerle başladı ve maç boyunca da oyunun kontrolünü bu şekilde elinde tuttu. 6’da 1 üçlük atan ve iki sayılıkta da kötü bir yüzde tutturan Galatasaray’a
karşı Yoncalar ilk çeyreği 19-11 üstün kapattı. İkinci periyotta ise Panathinaikos’un üçlük serisi Blums’la devam etti. Yunan ekibi 11-2’lik seriyle skoru 30-12’ye taşırken, attığı 11 sayının 9’u Letonyalı oyun kurucunun 3’lük çizgisinden bulduğu basketlerden geldi ve devre 40-27 alehimize bitti. Üçlüklerde Arroyo 3’te 0, Erceg de 5’te 0’la oynadı.

Kötünün iyisi!

İkinci yarıda Aslan, Pocius’la 2 üçlük buldu ancak ortada skorun erimesini sağlayacak bir oyun yoktu, son bölüme de 65-49 geride girildi. 4. çeyrekte rüzgarın yönü biraz değişti. Panathinaikos yakaladığı
skor farkına güvenince, Aslan bunu iyi değerlendirdi. Kötü üçlük yüzdesini (23’te 7 attık-29’da 14 attılar) sürdürse de pota altında Kerem Gönlüm ve Young’ın etkili oyunu, Micov’un şutları ve Carter ile Ender’in serbest atışlardan bulduğu sayılarıyla fark 77-59’luk skorlardan 5 sayılara indi: 83-77. Ancak galibiyete yetmedi. Yine de sonuç kötünün iyisi oldu. Galatasaray son atağıyla ikili averajı kurtarabilecek bir skorla sahadan mağlup ayrıldı: 86-77.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ