MENÜ

Şov devam ediyor

Senegalli yıldız Demba Ba, Adana Demir ve Gençlerbirliği maçlarında peş peşe attığı gollerle sezonun ikinci bölümüne mükemmel bir başlangıç yaptı. 29 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'la 18 gole ulaşarak şampiyonluk yolunda takımının en kilit ismi olduğunu bir kez daha gösterdi.

Şov devam ediyor

Beşiktaş formasıyla sezonun ilk yarısında ortaya koyduğu performansla, Siyah-Beyazlılar’ı adeta mest eden Demba Ba, Türkiye Kupası’ndaki Adana Demir ve ligdeki Gençlerbirliği maçlarında attığı gollerle ikinci bölüme de iddialı bir giriş yaptı. Senegal Milli Takımı’nın Afrika Uluslar Kupası kadrosuna alınmamasının ardından tamamen Beşiktaş’a odaklanan ve Antalya’da başarılı bir hazırlık sürecini geride bırakan 29 yaşındaki futbolcu, şampiyonluk yolunda takımının en önemli kozu olduğunu bir kez daha ispatladı.

Şampiyonluğa 11 kaldı...

Siyah-Beyazlılar’ın başarılı teknik adamı Slaven Bilic’in, FANATİK’e daha önceden yaptığı açıklamada, ‘Demba Ba ligde 20 gol atsın, şampiyon oluruz’ açıklamasına adeta nazire yapan yıldız oyuncu, 17. haftanın sonunda ligdeki gol sayısını 9’a çıkardı. Bu sezon takımının skor yükünün önemli bir bölümünü sırtlayan Ba, 23 maçta attığı 18 golle Avrupa’nın en başarılı hücumcuları arasında yer alıyor. Premier Lig lideri Chelsea’nin 17 golü bulunan forveti Diego Costa’nın önünde bulunan Ba, Barcelona’lı Lionel Messi (31) ve Real Madrid’li Cristiano Ronaldo’yu (34) takip ediyor.

Sow’u 3’e katladı

Kara Kartal’a transfer olduğundan beri Fenerbahçeli vatandaşı Moussa Sow’la kıyaslanan Demba Ba, form grafiğiyle Sarı-Lacivertli futbolcuyu geride bıraktı. Ba, 18 golle; Fener’le çıktığı 18 mücadelede 6 sayısı bulunan Sow’u 3’e katladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ