MENÜ

Erkan Zengin Trabzonspor'a hayırlı olsun

Eskişehirspor'a 2 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli ödeyen Fırtına, Erkan Zengin'le de her konuda anlaşmaya vardı. Trabzonspor, anlaşmayı KAP'a bildirdi.

Erkan Zengin Trabzonspor'a hayırlı olsun

Serhat Demirtaş'ın Erkan Zengin'in transfer süreci ile ilgili yaptığı açıklamaları izlemek için tıklayın

Erkan Zengin işi Trabzonspor’da yeni bir mevzu değil. Sezon başında Halilhodzic’in takımına da düşünülmüştü ama ardından göreve gelen isim Ersun Yanal olunca bu oyuncunun adı listenin ilk sırasına tırmandı. Hatırlayacaksınız, Ersun Yanal onu Fenerbahçe’ye de istemişti. Başkan Aziz Yıldırım’ın, “Nerede oynatacaksın?” şeklindeki sorusuna Yanal sistem üzerinde yanıt veremeyince operasyon ertelenmişti! Ersun Yanal’ın orta alanın her bölgesinde oynayan, skor da yapabilen bir oyuncuya ihtiyaç duyduğu, özellikle gelecek sezonu düşünerek bunu istediği malum. Fakat Erkan Zengin işi beklenenin çok ötesinde bir krize yol açtı.

Önce kulüple anlaştılar

İşte kısaca Erkan Zengin öyküsü... İsveçli futbolcu, sözleşmesindeki ödeme şartları yerine gelmediği için kulübünü şikayet etti, haklı bulundu, serbest kaldı. Sonra bir çıkış yaptı, “Kulübüm de para kazansın, ortak bir nokta bulalım öyle gideyim” dedi. Bu arada geçen sürelerde Eskişehir parayı buldu, ödemeyi yaptı, Erkan 2017’ye kadar kulübünde kaldı. Trabzonspor bu gelişmenin üzerine Eskişehir’in kapısını çaldı, bonserviste anlaştı.

Erkan’ın sorunları var

Bu gelişmeleri Erkan Zengin’in İsveç’te, yani çok uzakta izliyor olması büyük sıkıntı oldu. Tek sıkıntının bu olmadığı da kesin. Erkan uzun zamandır ülkemizde olmasına rağmen dilimize ve geleneklerimize pek hakim biri değil. Kimin kayığına binse onun küreğini çekiyor. Bir öyle bir böyle diyor. Önce “Kulübüm Eskişehir’i tatmin eden teklife giderim”, sonra Fenerbahçe, sonra da Trabzonspor. Yaşı genç olsa kandırılacağını düşünürüm ama bu yaştan sonra kanmak zaaflardan gelir. Trabzonspor’un bu noktada kulüple anlaştıktan sonra ilk işi yetkisiz, bazı yerlere şirin gözükmeye çalışan menacerleri devreden çıkarmak oldu.

Yanal da devreye girdi

Erkan uzun süre buna, yani Trabzonspor’un kendisine olan ilgisine inanmadı, Eskişehirspor ile yapılan anlaşma ona yanlış anlatıldı. Öğrendiğinde ise birçok laf etmişti. Fakat aile bireyleri, özellikle de babası, Erkan’dan çok daha yakından biliyordu gelişmeleri. Trabzonspor’un şartları anlatıldı, eski hocası Ersun Yanal da aradı. Her telefonu açan, idmanda bile telefonundan kopamayan ama ne hikmetse Türkiye’den bi haber olan Erkan Zengin de en azından şu satırları yazarken Trabzonspor’a ‘evet’ dedi. Israr değil, Trabzonspor’un kararlılığı bir transferi bitirdi ama Erkan Zengin gibi önemli ‘eksikleri’ olan bir arkadaşın biraz daha toparlanması şart.

Menacer kafaları karıştırdı

Transferin işleyişi Trabzonspor’un lehine ilerlerken, Erkan Zengin’in menaceri kafaları karıştırmaya devam ediyor. Erkan’ın Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu’yla buluşmasına aracılık eden menacer Hakan Şirin, “Trabzonspor bizi hiç aramadı. Trabzonspor’la hiç görüşmedik. Erkan daha önce de söyledi, Fenerbahçe’de oynamak istiyor. Trabzonspor’da oynamak istemiyor” dedi. Bu arada TFF’nin resmi internet sitesinde 29 yaşındaki futbolcunun, Türkiye’deki menacerlik haklarının Merter Ortaç’ta olduğu gözüküyor.

Serhat Demirtaş



Hacıosmanoğlu'ndan Erkan Zengin açıklaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ