MENÜ

Ertuğrul Sağlam resmen istifa etti

Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, görevinden istifa etti.

Ertuğrul Sağlam resmen istifa etti

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'u çalıştıran Ertuğrul Sağlam, bugün görevini bıraktı.

Sinyallerini vermişti

Ertuğrul Sağlam, dün oynanan Gaziantepspor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştuktan basın toplantısı düzenledi. Sağlam, "Futbolda başarıyı getirecek şartlar açısından şu durumda bizim o beklentiye cevap verme şansımız yok. Taraftarın ve camianın canı sıkılıyor, biz sinirleniyoruz, moralimiz bozuluyor. Eldeki imkanlarla yaklaşık 1,5 yıldır birçok sorunla boğuştuk. Geçen yıl bu takıma 28 yıl sonra kupada final oynattık. Avrupa kupalarına gitmeye hak kazandırdık. Bu sene de şansızlıklar bir tarafa derken alt sıralarda kaldık. Daha iyi durumda olabilirdik. Camianın ve özellikle oyuncu grubunun motivasyonunun bozulduğunu görüyorum. Motivasyonun yerine gelmesi açısından bir şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorum. Kendime ait kısmıyla alakalı sorumluluğu alacağım. Elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştık. Olmadı ve bu kadar oldu. Daha iyisi olabilirdi. Maalesef bu kadar yapabildik. Bundan sonrasıyla alakalı inşallah Eskişehirspor için hayırlısı olur." diyerek istifa edeceğinin sinyallerini vermişti.

Alacaklar ödenmedi, ipler koptu

Ertuğrul Sağlam'ın istifa nedeninin futbolcuların alacaklarının ödenmemesi olduğu öne sürüldü. Sağlam'ın yönetimden alacakların ödenmesini istediği ancak bu gerçekleşmeyince yönetimle iplerin koptuğu bildirildi. Genç hocanın ayrılırken yönetimden tüm alacaklarını kuruşu kuruşuna talep ettiği de gelen bilgiler arasında.

Gündemdeki ilk isim Önder Özen

Eskişehirspor Yönetimi, Ertuğrul Sağlam'ın görevini bırakmasının ardından teknik direktör arayışlarına başladı. İlk olarak en son Beşiktaş'ta Futbol Direktörlüğü görevini yapan Önder Özen gündeme geldi. 45 yaşındaki teknik adamın Eskişehirspor'la anlaşmaya vardığı ve yönetimden ise bir kaleci ile bir stoper transferi istediği iddia edildi.

'Teşekkürler Ertuğrul Sağlam'

Eskişehirspor Yönetimi, resmi internet sitesi üzerinden Ertuğrul Sağlam'a teşekkür etti. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Bir buçuk yıldır takımımızın Teknik Direktörlük görevini sürdüren Ertuğrul Sağlam ile karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshetmiş bulunuyoruz. Bu süre boyunca tüm samimiyeti, çalışma azmi ve camiamızı sahiplenişi ile kulübümüze yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder bundan sonraki iş ve aile hayatında sağlık, başarı ve esenlikler dileriz.

Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu"

Haberin Devamı
YORUM YAZ