MENÜ

İlker Başbuğ: Fenerbahçe taraftarı 3 Temmuz'da tarih yazdı

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 3 Temmuz'dan bu yana akılda kalacak en önemli sözlerden birini sarf etti.

İlker Başbuğ: Fenerbahçe taraftarı 3 Temmuz'da tarih yazdı



Ergenekon Davası'nda yargılanan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 3 Temmuz süreciyle ilgili olay sözler söyledi. Fenerbahçe taraftarının dik duruşundan bahseden Başbuğ, Sarı-Lacivertli renklere gönül vermiş futbolseverlerin birçok kurum ve kuruluştan daha dik durduğunu savundu. CNNTÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına konuk olan İlker Başbuğ, "Fenerbahçe'nin karşı karşıya kaldığı şike olayı, şike davası en az diğer olaylar kadar beni ilgilendiriyor" ifadesini kullandı.

'Ders çıkarılması lazım'

Ahmet Hakan'ın, "Onları da mı tüm bu olup bitenin içine katıyorsunuz?" sorusu üzerine Başbuğ, "Benim suç duyurumda onlar yok ama bakış açım öyle. Yeri gelmişken şunu ifade edeyim. Gerçekten şike davasında, şike sürecinde Fenerbahçe taraftarı bir tarih yazdı. Bunun da altını çizmemiz lazım. Öyle bir tarih yazdı ki aslında Türkiye'deki birçok kurum ve kuruluşun Fenerbahçe'nin taraftarının yazdığı bu tarihten ders çıkarması lazım. Bunu da söylemek lazım" karşılığını verdi.

'Fenerbahçe'den geride kaldılar'

Programın moderatörü Ahmet Hakan'ın, "Birçok kurum ve kuruluş bunu yapamadı mı?" diye sorması üzerine Başbuğ, "Onlar Fenerbahçe taraftarından geride kaldılar. Gerçekten Fenerbahçe taraftarı bir tarih yazdı. Taraftarı olmamla ilgili değil. Evet ben de Fenerbahçe taraftarıyım, onu da söyleyeyim. Ben taraftarı olmaktan da onur duydum. Onu da bu vesileyle ifade edeyim" yorumunu yaptı. İlker Başbuğ'un bu açıklamaları sosyal medyada geniş yer buldu. Fenerbahçe taraftarları programın videolarını paylaşıp, İlker Başbuğ'dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ