MENÜ

Trabzonspor altyapısına Yanal motivasyonu

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal'ın gençlere önem vermesi ve kadroya altyapıdan oyuncuları dahil etmesi, genç oyuncuları hem hırslandırdı hem umutlandırdı.

Trabzonspor altyapısına Yanal motivasyonu

Trabzonspor'un altyapısında adeta Ersun Yanal rüzgarı esmeye başladı. Yanal'ın göreve gelmesinin ardından antrenmanlara alt yapıdan 10 oyuncuyu dahil etmesi, genç oyuncularla yakından ilgilenmesi ve altyapı takımlarının performans bilgilerini yakın takibe alması dikkat çekti. Yanal, bu hamlesini bir adım daha ileriye götürerek Ziraat Türkiye Kupası'nda Perşembe akşamı oynanan Manisaspor maçında 18 kişilik kadroda altyapıdan tam 4 oyuncuya yer verdi, 3'ünü de sahaya sürerek gençlere ne kadar güvendiğini gösterdi. Manisaspor maçında 1995 doğumlu İbrahim Demir kaleyi korurken, 1990 doğumlu Mustafa Akbaş stoper mevkiinde ilk 11'de sahaya çıktı. 1995 doğumlu orta saha oyuncusu Mertcan Çam, ikinci yarıda dahil olduğu oyunda ortaya koyduğu performansla takdir toplarken, 1996 doğumlu kaleci Uğurcan Çakır da yedek kulübesinde yer aldı. Yanal'ın da gençlerin ortaya koyduğu performanstan memnun kaldığı, kupa maçları başta olmak üzere bu oyunculara şans vermeyi düşündüğü belirtildi.

YANAL'A TEŞEKKÜR

Trabzonspor'un altyapı takımlarından sorumlu Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu da genç oyunculara şans veren Ersun Yanal'a teşekkür etti. Yanal'ın göreve başladığından buyana altyapıyla yakından ilgilendiğini belirten Tekelioğlu, "Ersun hocamızla çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Geldiği günden bu yana altyapıda öne çıkan oyuncularımızı A Takım idmanlarına katarak hem genç oyuncularımızın motivasyonunu arttırdı, hem de altyapıda yapılan çalışmalara değer kattı. Manisaspor müsabakasında da altyapımızdan yetişen Mustafa Akbaş ve İbrahim Demir'in ilk onbirde olması, Mertcan Çam'ın ikinci yarıda oyuna dahil olması, Uğurcan'ın yedek kaleci olarak kadroda yer alması bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Altyapıdaki yeteneklerimize şans verdiğimiz sürece gerçek değerleri ortaya çıkacak ve onları takip eden diğer oyunculara ekstra moral ve çalışma azmi kazandıracaktır. Bu nedenle bir kez daha Ersun hocamıza bizlerle olan uyumlu çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Ömür AVCI - TRABZON DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ