MENÜ

Rıza Çalımbay: Fenerbahçe'yi Kadıköy'de en son ben yendim

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbay: Fenerbahçe'yi Kadıköy'de en son ben yendim

TRT Spor’da yayınlanan Futbol VIP’inkonuğu hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacak Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay oldu.

"FENERBAHÇE’Yİ KADIKÖY’DE EN SON BEN YENDİM!"

En son Sivasspor'la Kadıköy’de Fenerbahçe’yi biz yendik. Bizim hedefimiz Kadıköy’de puan almak başka bir düşüncemiz yok. Maçın çok zor olacağını biliyoruz. Çok iyi bir takım. Fenerbahçe takım. Yıllardır aynı kadro ile oynuyor. Onun için zor maç oynayacağız. Galatasaray maçında oynadığımız oyunun üstüne çıkmalıyız.

"HAKEMLER BÜYÜK BASKI ALTINDA!"

Kim ne derse desin Türk hakemleri çok büyük baskı altında maç yönetiyorlar. Özellikle büyük takımlarla Anadolu takımlarının oynadığı maçlarda çok baskı altında kalıyorlar. Galatasaray maçında bize yapılanlar gözükmedi. İlk yediğmiz golün faulle alakası yok ama hakem verdi geldi gol oldu. Konya’da hakem Murat’ı attı. Galatasaray maçında aynı Murat’ın ayağına kranpon girdi ayağı yarıldı faul bile verilmedi. Hakeme sordum ‘Görmedim’ dedi. Büyük takımda da oynadım aradaki farkı görebiliyorum.

"ZEKERİYA ALP BÜYÜK KAYIP!"

Zekeriya Alp benim yöneticiliğimi de yaptı. Bana göre Türk futbolu için bir şanstı. Maalesef onu kaybetti Türk futbolu. Oradaki en büyük yanlış Salı günleri yapılan basın toplantısıydı. Bununla başedemezsin. Bence 6. Hakem de zarar veriyor. Çok hata yapılıyor.

"SABRİ ‘PENALTI DEĞİL’ DEDİ"

Burak – Nihat polemiği için ne düşünüyorsunuz?


Burak’ın pozisyonu bize maç içinde penaltı gibi gözükmedi. Penaltı veriebilir de verilmeyebilirdi de. Nihat genç bir kaleci. Orada gördüğü kart onu cezalı duruma düşürdü. Fenerbahçe maçında oynayamayacak. Orada Sabri ‘Penaltı değildi’ demiş.Burak gülüyor diyor. Ben Burak’ı tanıyorum öyle bir şey yapmaz.

"WEDERSON’A KIZGINIM!"

Wederson neden atıldı? Kızgın mısınız?


Kesinlikle kızgınım. Bir oyuncumun arkadaşıyla tartışarak atılmasını kabul edemem. Kendisine yakıştıramadım, bunu ona da söyledim. Herkesin içinde söyledim. Hatta hakeme de söyledim‘Geç bile kaldın daha önce atabilirdin’ dedim. Çünkü Wederson gereksiz konuşuyor, gereksiz isyan ediyor. Bana göre hakem iyi dayandı.Cezalandırılacak.

"ÜLKENİN MAÇ PLANLAMASI YANLIŞ!"

Ben bu fikstürü anlayamıyorum. Maç planlaması yanlış. Galatasarayla maçımız var onlar kupada salı oynuyor biz çarşamba. Aynı gün oynat! Bu sene her şeyi karma karışık ettiler. Tekrar düzenleme yapılmalı. Çok maç oynanıyor. Bunu planlayanlar ülke coğrafyasına bakmalı. Takımlar nereden nereye nasıl gidiyor diye. Oyuncu kupa maçlarından kaçıyor oynamak istemiyor.

"MAÇLAR GÜNDÜZ OYNANSIN!"

Süleyman Seba sezonu oynanıyor?


Bunu düşünenlere çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın ismini vermeleri çok güzel. Maçlar iyi oynanıyor ama seyirci yok. Artık deplasmanda seyirci baskısı kalmadı. Passolig kolaylaştırılmalI. Haydi maça gidelim kavramı kalmadı. Passolig iyi anlatılmalı. Gündüz maçlarının oynanması gerekiyor. İnsanların sadece haftasonu var. Gündüz oynansa insanlar akşamlarını ailelerine ayırabilir.

"FENERBAHÇE MAÇINI UNUTAMAM!"

Beşiktaş teknik direktörlüğü neden kısa sürdü?


İstediğimiz desteği bulamadık. Bizim dönemimizde maddi sıkıntılar vardı. Carew satıldı Ailton alındı. Ailton benim transferim değildi. Beşiktaş Teknik direktörü olarak Fenerbahçe’yi 4-3 yendiğimiz maçı unutamam.

"O PANKARTI AÇANLAR DA PİŞMADIR!"

Fenerbahçe maçında açılan bir pankart sizi de tüm futbolseverleri de çok üzmüştü?


Oralara dönmek istemiyorum. O pankartı Fenerbahçe taraftarına bağlamıyorum. Bence yapanlar da pişman olmuştur. Beni Cumhurbaşkanımız Başbakanımız aradı kafana takma dediler. İnsan geçmişinden utanır mı? Herkes zengin doğmuyor. Ben çalışarak bir yerlere geldim.

"BILIC BAŞARILI!"


Bilic’i nasıl buluyorsunuz?


Başarılı buluyorum. İyi bir hava yakaladılar. Stad olsaydı daha iyi yerde olurlardı. Beşiktaş takımı aç. Tek sıkıntıları sakatlık olabilir. Kadroları geniş ama dar. Bu sezon şampiyonluk şansı geçen sezona kadar daha fazla. Beşiktaş’ın önü yeni stadla çok açık.

Haberin Devamı
YORUM YAZ