MENÜ

Alkışlar Beşiktaş'a

Süper Lig'de fırtına gibi esen Beşiktaş, son olarak Akhisar karşısında ortaya koyduğu futbolla alkışları üzerine topladı. Siyah-Beyazlılar'ın performansını, spor yazarları daöve öve bitiremedi.

Alkışlar Beşiktaş'a

Lider Kara Kartal’ın futboluyla ilgili olarak, “6’da 6 yapmak önemli seridir. Beşiktaş’ı, tempo, coşku ve inanmışlık sözleriyle tarif edebiliriz. Bir evi yok ama, yoluna devam ediyor” denildi.

FANATİK

Gösterişli değil ama bitirici

Maçın Beşiktaş adına en iyisi Olcay’ın baskısı, Oğuzhan’ın oyun görüşü ve Töre’nin ‘ters ayaklı’ bitiriciliğiyle maça nokta kondu. Beşiktaş, ligin devre arasına iyi ve gösterişli değilse bile doğru oynayarak yaklaşıyor. Ve görülüyor ki ligde şampiyonluk düğümü ‘derbi’lerde çözülecek. Son not ise saha için; bu stadı belediye yaptı, adını Türkiye Futbol Direktörü’nden aldı, üzerinde oynanan maç sayısı belli ve devre arası gelmeden zeminin hali ortada! Burası Türkiye şaşırmayalım değil mi? En iyisi sabahtan akşama hakem yeterliliğini tartışmak, çünkü o en kolayı!

Cem Dizdar

---

SABAH

Hakimiyet değil galibiyet!

Ligde 6’da 6 yapmak önemli bir seridir. Burada oynayanla, yönetmeni ayırmak gerek. Bu başarı ikisinin, ortak iletişimi ve ortak başarısıdır. 90 dakika oyunun içinde kalan ve hep doğru kullandığı oyun hakkını bu sefer duran toptaki vuruş becerisiyle taçlandıran bir Sosa vardı. Sosa’yı diğer futbolculardan farklı kılan da bu özellikleri. Beşiktaş ilk golü bulduğu 10 dakikalık bölüm hariç oyunun kontrolünü ve hakimiyetini eline alamadı. Anlık becerilerle işler yaptı ve skor da buldu.

Metin Tekin

---

AKŞAM

Soğuğu yenen Arjantin Tangosu

Beşiktaş, ilk yarıda belki de Gordon Milne yıllarından beri en çok orta yaptığı ilk yarıyı oynadı. Taner Karaman istatistiklerine göre dün gece Beşiktaş Cumartesi gecesi 3 gol atan Galatasaray’ın 90 dakikada yaptığından daha fazla ortayı ilk 45 dakikada yaptı. Ancak bu ortaların çoğu adama ya da alana asist girişiminden çok içeriye top doldurma niteliğindeydi. Sosa, Arjantinli maestro, yüksek lisans seviyesinde oyun görüşü-vizyonu dersi veren bir frikik golü attı. Serdar da hatasız
bir maç oynadı.

Ali Ece

---

HABERTÜRK

Tempo, coşku ve inanmışlık

Beşiktaş’ı 3 kelime ile tarif etmeye kalksak seçeceğimiz sözler; tempo, coşku ve inanmışlık olurdu. Beşiktaş takım olarak bu kelimelerin hepsinin içini dolduracak güzel işler yapıyor. İlk 25 dakika muhteşemdi. Akhisar’a nefes aldırmadı. Rakibini kendi yarı alanına hapsederken, oyun felsefesini de Akhisar’ın kalecisinden Gekas’a kadar tüm oyuncularına kabul ettirdi. Rakiplerinizin kapandığı, sizin üzerinizde baskının arttığı, skoru elde ettiğiniz ve koruma psikolojisi
içinde oynadığınız maçlarda zorluk, rakip kim olursa olsun her zaman artar. O yüzden Beşiktaş için her açıdan güzel bir maçtı.

Ali Gültiken

---

MİLLİYET

Son söz Lider’in!

Beşiktaş’ın, oyunun başından beri zaman zaman harika paslaşmalarla bir tür tiki taka’ya döndürdüğü güzel oyunda tribündekiler, keyif ve coşkuyla futbol izlerken, bu gerçeği gözden kaçırdılar. Jose Sosa’nın sağıyla attığı frikik golü muhteşemdi, sol ayaklı frikikçi Sergen Yalçın’a bir selam gibi algıladım Arjantinli’nin golünü... Son onbeş dakika, Beşiktaş’ın sezon başından beri oyunu ve skoru tutamama sıkıntılarını akla getirdi ama, hayır! Gökhan Töre’nin 94’deki golü, son sözü Lider’e söyletti. Hem alkış, hem tebrik...

Atilla Gökçe

---

NTV Spor

Yorgun hali de güzel

Beşiktaş, ilk kez çok yüksek efor ortaya koymadan 3 gollü bir galibiyet elde etti. Bu durum Kartal açısından büyük önem arz ediyor. Geçmiş dönemlerde temposu düşük kaldığı zaman vasatlaşan ve niteliksiz bir takıma dönüşen Beşiktaş, artık düşük enerji ile de kazanabiliyor. Hem Gaziantep deplasmanında hem de Akhisar’a karşı alışılagelmiş Beşiktaş dinamizmi yoktu. Her şeyin ötesinde 26 maç oynayan, sakatlar ve eksikler ile boğuşan Beşiktaş, yılın sonuna ligde ve Avrupa ’da lider girdi. Bir evi yok. Ama yoluna devam ediyor. Alkışlamaktan başka da yapacak bir şey yok.

Güntekin Onay

Haberin Devamı
YORUM YAZ