MENÜ

Kötü Fenerbahçe buysa...

Fenerbahçe'nin ligde oynadığı oyun eleştiriliyor ancak Sarı Lacivertliler zor da olsa kazanmaya devam ediyor.

Kötü Fenerbahçe buysa...

Fenerbahçe 14. haftanın açılış maçında Kayseri Erciyesspor deplasmanında ecel terleri dökse de 86. dakikada penaltıdan gelen golle 3 puana uzandı. Sarı Lacivertliler, bu galibiyetle zirvedeki iddiasını devam ettirmeyi başardı.

DEPLASMANDA 4'TE 3
Oynanan oyundan kimse tatmin olmuyor. Özellikle deplasmanlarda takımın vasat futbolu başkan ve yöneticiler dahil herkesi rahatsız ediyor. Ancak eleştirilen Kanarya, son 4 deplasman maçında 3 galibiyet bir beraberlik aldı. İç sahada kaybetmiyorlar. Kötü oyuna rağmen zirveye tutunmayı başarıyorlar.

PENALTILAR 'GELİYORUM' DİYOR!
Fenerbahçe'nin kazandığı penaltılar özellikle bu sezon çok tartışılıyor. Ancak Sarı Lacivertliler zora giren her maçta karşı kalede öyle bir baskı oluşturuyor ki, rakip ya gol yiyor ya da kritik noktalarda faul veya penaltı yapıyor. Yapmak zorunda kalıyor. Son maçın rakamlarına bakıldığında gol ya da penaltı adeta 'geliyorum' diyor.

*Fenerbahçe, Erciyes karşısında ikinci yarı kaleye 11 şut çekmiş. Erciyes'te bu rakam 90 dakika için 8...
*Rakip ceza alanına atılan top sayısı Fenerbahçe'de 47, Erciyes'te 34.
*Orta alandan hücum bölgesine atılan paslarda Fenerbahçe 47'ye 27 önde...
*Hücum bölgesinde topla oynama sayısı İsmail Kartal'ın öğrencileri için 171, Uğur Tütüneker'in takımı için 111.

Tüm bu sayılar aslında Fenerbahçe'nin ikinci yarıın son dakikaları olmak üzere yaptığı yoğun baskıyı işaret ediyor. Bu baskı da, o ya da bu şekilde gol veya penaltı getiriyor.

FORVETLER SİLKELENMELİ

Ancak her şeyin güllük gülistanlık olmadığı da bir gerçek... Emenike, Sow ve Kuyt'ın düşüşleri de yine istatistiklere yansıyor. Geçen sene 14. haftada 33 gol atan takım, bu sene 22'de kaldı.

Yine de Fenerbahçe'nin ölüsü bile zirveye tutunmayı başarıyor. Kıran kırana geçecek ikinci yarıdaki derbilerin de Kadıköy'de oynanacak olması çok büyük bir avantaj olarak gözüküyor.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ