MENÜ

Bakan Şimşek TEB Sokak Tenisi'nde çocuklarla buluştu

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) desteğiyle, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından 20 Aralık Cumartesi günü Kentpark AVM'de düzenlenen TEB Sokak Tenisi etkinliğinde Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman TURAL ve TEB Genel Müdürü Ümit LEBLEBİCİ çocuklarla tenis oynadı.

Bakan Şimşek TEB Sokak Tenisi'nde çocuklarla buluştu

Türkiye’de tenisin yaygınlaşması ve gençlerin spor ile tanışmasını amaçlayan TEB Sokak Tenisi etkinliği, 20 Aralık Cumartesi günü Ankara Kentpark AVM’de kurulan kortlarda minik tenisçilerle buluştu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve TTF Başkanı Osman Tural korta çıkıp aktiviteye katılan çocuklarla tenis oynadı ve sohbet edip güzel hareketlerini alkışladırlar.

Bakan Şimşek TEB'i ve Tenis Federasyonu’nu tebrik etti. Tenis sporunu halka yayma anlamında anlamlı bir etkinlik düzenlendiğini ifade eden Bakan Mehmet Şimşek, hem TEB’i hem de Tenis Federasyonu’nu tebrik etti. Danıştay Üyesi ve TTF eski başkanı Osman Tural ise "TEB Sokak Tenisi" etkinliğinin 81 ilde düzenlendiği bilgisini verdi. Tenisi yaygınlaştırmak için bu etkinliğe destek veren TEB'e teşekkür etti.

Tenise desteğe devam edeceğiz

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici; banka olarak tenisin Türkiye’de yaygınlaşmasına büyük destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek, “TTF ve TEB işbirliği ile düzenlenen bu etkinlik sayesinde tenisi sokağa indirdik. Amacımız ülkemizde tenis sporunun geniş kitleler tarafından tanınarak gelişimine katkı sağlamak. TEB Sokak Tenisi aktiviteleriyle birlikte tenis ülkemizin dört bir yanında oynanacak ve tenisin Anadolu’ya yayılmasında önemli bir çalışma olacak. TEB olarak bu özel projede TTF’ye destek vermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliğimizi uzun yıllar sürdürerek genç Türk tenisçilerin yetişmesi, bu sporun ülkemizde hak ettiği noktaya gelmesi ve ülkemizin adını uluslararası arenada üst sıralarda yer alması için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Sokak Tenisi Nedir?

Gerçek tenis için iyi bir antrenman şekli olan Sokak Tenisi, herkesin oynayabileceği bir oyundur. Gerçek tenisten en önemli farkı servisi yavaş ve kolay olmasıdır. Sokak Tenisi topu daha büyük ve yumuşaktır. Bu sebeple top daha yavaş zıplar ve vuruşu kolaylaştırır. Gerçek tenisin temel tekniklerini (forehands, backhands, slams, lobs, volleys, drop shots) içinde barındırır. Sokak Tenisi ekipmanı, gerçek oyunun tüm önemli unsurlarını ve özelliklerini göz önünde bulundururken, tenis sporunu mini kortta oynamak amacıyla tasarlanmıştır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ