MENÜ

Aziz Yıldırım harekete geçti

Fenerbahçe yüksek divan kurulu'nda Aziz Yıldırım kürsüye çıktı: Çektiklerimizi, bize bu yaşatılanları unutacağımızı mı sanmaktadırlar? Ya da hakkımızda 1 yıldır yürüttükleri linç kampanyalarının hesaplarının yargı önünde sorulmayacağını mı düşünmektedirler?

Aziz Yıldırım harekete geçti

Aziz Yıldırım, büyük önem verdiği ‘1 Milyon Üye’ projesi için uzun zamandır adeta gece gündüz çalışıyordu. Ancak son dönemde bambaşka bir konu Yıldırım'ın önceliği haline geldi. Başkan, 3 Temmuz 2011'de başlayan şike süreci sonrasında yaptığı hemen her açıklamada, "Bu bana ve Fenerbahçe'ye karşı yürütülen bir operasyondur. Bana atılan iftiradır. Zamanı gelince konuşacağım, Türkiye'de yer yerinden oynayacak" ifadelerini kullanmıştı. 28 Temmuz 2012'deki Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında ise şike soruşturmasında yer alanlarla hukuk önünde hesaplaşacağını açık açık ifade etmişti.

Komplo iddialarını yazdı


Yıldırım, bu konuşmadan 2.5 yıl, şike operasyonunun başlamasından ise 3.5 sene sonra harekete geçti. Başkan, önceki akşam ilk adımı attı. Şike soruşturmasında görev alan hakim, savcı ve polislerden şikayetçi oldu. Kendisine tuzak kurulduğu iddiasıyla davada görev alan tüm yetkililer için savcılığa 179 sayfalık dilekçe sundu, 30 ayrı başlık altında komplo iddialarını yazdı. Aziz Yıldırım, hukukçularla birlikte uzun süredir bunun için çalışıyordu. Adeta gece gündüz, bu konuda atacağı adımları planladı. Öyle ki ‘1 Milyon Üye’ projesi bile ikinci planda kaldı. Başkan için, açtığı bu dava, 13 Ocak 2015'te yeniden başlayacak olan Şike Davası'nda da en büyük savunma aracı olacak.

Ekizoğlu göz altında

Operasyonu başlatan savcı Zekeriya Öz, Şike Davası'nın iddianamesini hazırlayan savcı Mehmet Berk ve o dönemde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şubelerinden sorumlu müdür yardımcısı olan ve operasyonu yöneten Mutlu Ekizoğlu ile Şike Davası’nın hakimi Mehmet Ekinci, Yıldırım'ın dava açtığı isimler arasında. Yıldırım, bu isimler hakkında son dönemde yapılan diğer soruşturmaları da yeniden yargılama sürecindeki savunmasında kullanacak.

OPERASYONUN MiMARLARI ŞU ANDA NE YAPIYOR?


Mutlu Ekizoğlu

*Operasyonu yürüten Emniyet amiriydi.

*2009-2012 yılları arasında ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şubelerinden sorumlu müdür yardımcısıydı.

*Şu anda başka bir operasyon çerçevesinde göz altında. Ayrıca açığa alınmış durumda.

Mehmet Berk


*İddianameyi hazırlayan savcı.

*O dönemde özel yetkili savcıydı.

*Şu anda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda düz savcı olarak görev yapıyor.

Zekeriya Öz


*Operasyonu başlatan savcı.

*O dönemde özel yetkili savcı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili'ydi.

*Şu anda Bolu'da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapıyor. Son dönemde çok sayıda soruşturma geçirdi.

Mehmet Ekinci

*Şike davasına bakan 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanıydı.

*Şu anda Bakırköy 15. Asliye CezaMahkemesi'nde hakim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ