MENÜ

Bursaspor 5-1 Kasımpaşa

3 haftadır galibiyete hasret kalan Bursaspor, Kasımpaşa'ya patladı. 5-1'le kazanan Şenol Güneş'in takımı rakibine karşı en farklı galibiyetini aldı. Şota 90 dakika sonunda maçı özetlerken, “Bu mağlubiyet utanç verici” ifadesini kullandı.

Bursaspor 5-1 Kasımpaşa

Güzel futbolun sadece Bursaspor tarafından oynandığı ligimizde bu hafta Kasımpaşa karşısında yakışanı yapan yine Yeşil-Beyazlılar’dı. 31. dakikadan sonra maç 3-0 olunca Kasımpaşa’nın vitesi boşaldı. Avrupa futbolunda söz sahibi olan İsveç Milli Takımı’nın kalecisi İsaksson, darmadağın oldu. Özellikle Volkan Şen ve bana göre sezonun en iyi yabancılarından olan Josue’nin topu orta alandan alıp forvete taşımaları ve Fernandao’nun bitirci vuruşları, son zamanların en gollü maçını getirdi. Bursaspor taraftarlarına ise üzüldüm. Kale arkası yok, maraton yok cezalı. Stat şayet tıklım tıklım olsaydı maç daha zevkli olurdu. Şenol Güneş, takımını öyle bir oynattı ki, kaleci hariç herkes pres ve hareket halindeydi. Bu maçın sonucundan sonra Bursaspor, İstanbul büyüklerinin yakasına yapıştı. Sezona hızlı başlayan Kasımpaşa ise frene bastı.

Perdeyi Fernandao açtı

3’te Şener’in yerden yaptığı ortaya Fernandao vurdu: 1-0. 15’te Volkan, İlhan Eker’in derbesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Josue, golü yaptı: 2-0. 31’de Fernandao 3. defa topu filelere gönderdi: 3-0. 73’te Ozan Tufan, Süper Lig’deki ilk golünü attı: 4-0. 82’de Volkan Şen soldan ceza alanına sokuldu. Çaprazdan sert vuruşunda top yan direğe çarparak gol oldu: 5-0. 87’de Serdar Aziz’in kısa düşen topunu kapan Babel’in vuruşuyla Kasımpaşa teselli buldu: 5-1.

Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ