MENÜ

Anadolu Efes'li Dario Saric, Euroleague'in en genç MVP'si

Anadolu Efes'in Hırvat yıldızı Dario Saric, THY Avrupa Ligi'nde Kasım Ayının En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. 20 yaşındaki yıldız, 11 sezondur verilen bu ödülün en genç sahibi oldu.

Anadolu Efes'li Dario Saric, Euroleague'in en genç MVP'si

Anadolu Efes'in Hırvat yıldızı Dario Saric, THY Avrupa Ligi'nde (Euroleague) Kasım ayının en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. 2014 NBA Draftı'nın 12. sırasında seçilen ve hakları halen Philadelphia 76ers'ta bulunan 20 yaşındaki forvet, Efes'in üç galibiyet aldığı ayda takımına ribaund kategorisinde liderlik etmesinin yanı sıra, ay boyunca 3 ve üzeri maç kazanan tüm takımlar arasında en çok skor üreten oyuncu oldu ve Euroleague tarihinde 'Ayın Oyuncusu' ödülüne layık görülen en genç oyuncu olma onuruna ulaştı. 20'inci yaşının 7'inci ayında bu onura ulaşan Saric'ten önce, Aralık 2011'de Nikola Mirotic, 20'inci yaşının 10'uncu ayında bu ödülü kazanmıştı.

Efes'i zirveye taşıdı

Kasım ayında Nizhny Novgorod, Dinamo Sassari ve Real Madrid'i dize getirerek A Grubu'nda liderliğe yükselen Lacivert-Beyazlı ekibin genç yıldızı, Nenad Krstic'in sakatlığı sebebiyle takımını yalnız bıraktığı bu süreçte Efes'e süre ve şut yüzdesi konularında da liderlik etti. Saric, 85-62'lik Sassari galibiyetinde Euroleague kariyerinde süre (27), sayı (18), verimlilik puanı (28), ribaund (11) ve asist (3) rekorlarını kırdı. Efes, bu maçın ardından gruptaki derecesini 5-2'ye getirdi ve A Grubu'nun lideri oldu.

İşte Saric'in Kasım ayı performansı:




Haberin Devamı
YORUM YAZ