MENÜ

Rakamların efendisi Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi gruplarında yakaladığı müthiş istatistiklerle göz kamaştırıyor...

Rakamların efendisi Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi gruplarında yakaladığı müthiş istatistiklerle göz kamaştırıyor: Siyah-beyazlı ekip, yüzde 85'lik isabetli pas değeri ile 3., yüzde 57'lik topla oynama oranı ile 4., yüzde 28'lik isabetli ortalama oranı ile 5. sırada yer aldı. Gökhan, 4 kezle en çok asist yapan isim olurken, Demba Ba 5 golle krallık yarışında 2.'liğe kuruldu

1- PAS TRAFİĞİ MÜTHİŞ

Beşiktaş , Asteras'la 2-2 berabere kalıp, UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantilerken başarılı performansını istatistiklere de yansıttı. 4-2-3-1 sistemiyle hücum futbolunu benimseyen siyah beyazlı ekip, 32 takımın mücadele ettiği gruplarda yüzde 85'lik isabetli pas oranıyla 3. sırada yer aldı. Kartal, pas istatistiğinde sadece Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach (%88) ve Danimarka ekibi Kopenhag'ın (%86) gerisinde kaldı.

2- OYUNUN TEK HAKİMİ

Siyah -beyazlı ekip, bunun yanı sıra topla oynama oranında da önemli bir istatistiğe imza attı. Geride kalan 5 karşılaşmada yüzde 57'lik topla oynama oranı yakalayan Beşiktaş, bu yönüyle 28 takımı arkasında bırakarak, 4. sıraya kuruldu. Beşiktaş, bu kategoride sadece Mönchengladbach'a (% 62), aynı grupta yer aldığı İngiliz rakibi Tottenham'a (%61) ve İtalyan takımı Fiorentina'ya (%61) geçildi.

3- ADRESE TESLİM ORTALAR

Kara Kartal, ortalardaki isabet yüzdesinde ise beşinci oldu. Bu istatistikte yüzde 28'lik isabet oranı yakalayan siyah-beyazlılar, sadece İspanyol temsilcisi Sevilla (%33), Rus ekibi Dinamo Moskova (%31), İngiliz takımı Everton (%30) ve İtalyan devi Inter'in (%30) ardında yer aldı.

4- GÖKHAN TÖRE'DEN MÜTHİŞ ÇIKIŞ

Beşiktaş , takım istatistiklerinin yanı sıra bireysel istatistiklerde de dikkate değer başarı elde etti. Gece kulübünde kurşunlanma ve Milli Takım'da silah çekme olayları çok tartışılan Gökhan Töre, yaşananlara performansıyla cevap verdi. Grup maçlarında 4 asist yapan Töre, bu kategoride liderlik koltuğuna oturdu.

5- GOL MAKİNASI DEMBA BA

Siyah -beyazlı takımla oynadığı 16 maça 13 gol sığdıran ve Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi gruplarında üst üste dört gol atan ilk futbolcusu olan Demba Ba, bunların 8'ini Avrupa'da kaydetti. Gruplarda 5 gol bulan Senegalli forvet, Salzburg'lu Alan Douglas'ın (6) ardından 2. olurken, en çok şut atan oyuncular listesinde de 5.'liğe kuruldu.

Kaynak: Sabah

Haberin Devamı
YORUM YAZ