MENÜ

Real Madrid logosunu değiştirdi

Real Madrid, Abu Dhabi Bankası ile yaptığı anlaşma sonucu 1908 yılından beri kullandığı logoyu değiştirdi.

Real Madrid logosunu değiştirdi

İspanya'nın Real Madrid kulubü, Arap bankası olan Abu Dhabi Bank ile yaptığı ekonomik anlaşma gereği kulübün 106 yıllık ambleminde değişiklik yaparak haç işaretini kaldırdı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Ulusal Abu Dhabi Bankası ile İspanya devi Real Madrid arasında gerçekleşen anlaşmada Real Madrid'i taraftarı Arap futbolseverler için kulübün amblemini taşıyan kredi kartları çıkartacak.

Abu Dhabi Bankası yöneticileri Real Madrid kulübünün ambleminde bulunan haç işaretinin Müslümanlar için hoş karşılanmayacağı söyledi. Banka yönetiminin bu uyarısı üzerine Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, anlaşmanın bozulmaması için bir öneride bulundu.

Başkan Perez, Real Madrid'in 1908 yılından beri kullandığı 106 yıllık resmi ambleminden sadece Birleşik Arap Emirlikleri'nde geçerli olmak üzere haç işaretinin kaldırılmasına karar verdi. Ancak Perez'in bu kararı büyük tartışma başlattı. Taraftarlar ambleminin kulübün tarihini ve onurunu simgelediği, herhangi bir maddi çıkar için amblemin değiştirilmesinin yanlış olduğunu söyleyerek itiraz etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ