MENÜ

Gözler Ünal Aysal'da

Sarı-Kırmızılılar'ın basketbol takımında yaşanan süreç, adeta 'Geliyorum' dedi. Hep fedakârlık yapan oyuncular, artık sınıra geldi. Bu sorunun çözülmesi için yapılması gereken tek şey; yönetimin ve gerçek Galatasaraylılar'ın bir an önce harekete geçmesi.

Gözler Ünal Aysal'da

Galatasaray Kulübü'nde tüm branşlarda yaşanan ekonomik krizin büyüklüğü, özellikle de basketbolda üst üste patlak veren sorunlar silsilesiyle bir kez daha su yüzüne çıktı. Aslında, takımın parasını alamama sıkıntısı geçen yıl eski Başkan Ünal Aysal döneminde de yaşanmıştı. Ancak yine oyuncular, teknik ve idari ekip, fedakârlık yapıp işi tatlıya bağlamıştı. Bu kez ise, hem maddi krizin boyutu büyüdü hem de bu sezon başından beri, 'Bir şeyler düzelir' düşüncesi ya da coach Ergin Ataman ve takımalarına olan saygıdan tüm basketbolcular elinden geleni yapmanın sınırına geldi. Aslında bu sorunlar daha yaz ayında kendini göstermişti. Galatasaray'da 'Geliyorum' diyen maddi krizin süreci işte böyle işledi...

- Final serisinin son maçına çıkmayan takıma eski Başkan Ünal Aysal'ın verdiği prim sözü yerine getirilmedi.

- Liv Hospital sponsorluk bütçesini düşürdü.

- Ender, Arroyo ve Cenk takımdan ayrılmak istendi. Nedeni ise, maaşlarını alamama sıkıntısını yeniden yaşamak istememeleriydi... Cenk, Efes'e gitti. Diğer isimler ise, ikna edilerek takımda tutuldu.

- Sinan ile Furkan sözleşmesi devam etmesine rağmen, maaş indirimini kabul ettiler ve sözleşmelerini buna göre yenilediler.

- Micov, Pocius, Aradori, Smith transferleri aylar öncesinden duyurulmasına rağmen uzun süre prensipte bekledi. Çünkü kulüpte yaşanan başkanlık krizi, bütçenin de oluşturulmasında sıkıntı yaşattı. Tüm transferlerle sezonun başından kısa bir süre önce masaya oturuldu.

- Ekonomik krize bir de Nolan Smith disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı kalması eklendi ardından tüm oyuncuların geçen sene ve bu sezonki alacaklarında dolayı Galatasaray Kulübü’ne ihtar çektiği ortaya çıktı.

- Acil bir toplantıyla, yönetim oyunculara maaşlarının bir miktarını ödedi ve kısa süreli de olsa çözüm üretti.

- Fenerbahçe derbisi öncesi, Kerem Gönlüm ile Ender Arslan'ın avukatları, oyunculardan habersiz, kulübü hacize verdi. İki isim de kadro dışı kaldı. Ancak olay yine hızlı çözüldü. İki basketbolcu da fedakârlık yapıp, 'Haberimiz dışında gerçekleşen bir durum' deyip hacizleri geri çekti.

- Sakatlıklarla birlikte dar rotasyonlu kadroya rağmen oyuncular, iki uzatmada kazanılan tarihi Kızılyıldız maçından 48 saat geçmesine rağmen Beşiktaş önünde de yorulmak bilmeden bir galibiyet daha aldı. Tam her şey yoluna girmişti ki, Furkan Aldemir'in NBA'e gitme kararı, kulübün merkezine bomba gibi düştü.

- Yönetim, Furkan'ın sözleşmesini tek taraflı fesh edip, ani bir şekilde aldığı bu kararı doğru bulmazken, başarılı pivot, gider ayak yine fedakârlığını yaptı.

- Furkan'ın geçen sene ve bu seneden yaklaşık 5 maaş ve prim alacağı var. Ancak 23 yaşındaki genç yetenek eğer isterse tüm kontratının tamamını alabilir ama sadece hakedişlerini alacak.

- Takımda tüm oyuncular hukuken serbest kaldı. Bundan sonra kadroda yaprak dökümü devam edebilir.

- Oyuncuların fedakârlık ederek yürüdüğü bu sistemde, coach Ergin Ataman’ın da ‘Ünal Aysal’ın takıma sahip çıkmasını bekliyorum’ açıklaması sonrası gözler eski başkana çevrildi. Aysal’ın bu konu hakkında düşünmeye çekildiği ve birkaç gün içinde açıklama yapacağı belirtildi.

Zoran Erceg de gidebilir


Arroyo ve bir kaç isim dışında tüm takımın hukuken serbest kaldığı Galatasaray Basketbol Takımı'nda Furkan Aldemir'den sonra Avrupa'dan teklif alan her oyuncu, kulüple ilişkisini kesebilir. Buna en yakın ismin de geçen sezondan bu yana maaşlar yatmamasına rağmen performansından ödün vermeyen Zoran Erceg'in olduğu öğrenildi. Sırp pivotun, Laboral ya da Real Madrid'den teklif aldığı belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ