MENÜ

Özgür Zengin: Yiyecek yemek bile bulamadık!

2. Lig Beyaz Grup'ta sezona eksi 6 puanla başlamasına rağmen aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken ve Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Servet Çetin gibi Türk futboluna damga vuran isimlerin yetiştiği Kartalspor adeta aç kaldı. Teknik direktör Özgür Zengin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özgür Zengin: Yiyecek yemek bile bulamadık!

2. Lig Beyaz Grup'ta sezona eksi 6 puanla başlamasına rağmen aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Kartalspor, deyim yerindeyse mucizeyi başarıyor. Geçen sezon tarihinde ilk kez küme düşerek PTT 1. Lig'e veda eden İstanbul ekibi, destekler çekilince bir anda ekonomik darboğazın içerisine girdi. 2010 yılından kalma bir borç nedeniyle 6 puan silme cezası alan Bordo-Beyazlılar, buna rağmen pes etmedi. Geride kalan 15 haftada 6 galibiyet 5 beraberlik ve 4 yenilgiyle 17 puana ulaştı. 24 yaş ortalamasına sahip gelecek vaadeden oyuncularla büyük bir mücadele örneği sergileyen Kartalspor'un yaşadığı zorlukları teknik direktör Özgür Zengin'den dinledik. İşte Türk futbolunun düştüğü zor durumu en net biçimde ortaya koyan açıklamalar:

'FIFA'da 14 dosya var'
"Kulübümüzün eski yönetim ve yöneticilerden kalan borçlar nedeniyle başı bir hayli dertte. Sezon başında zor bir görev üstlendiğimiz biliyorduk. Puan silme cezasına şaşırmadık. Çünkü kapıda bekleyen bu şekilde tam 14 dosya var. Ama biz takım olarak hep saha içinde kalmayı tercih ettik, oyuncularımızla birbirimize bu yönde bir söz verdik ve bugüne kadar da iyi işler yaptık."

'Kumanyalarla idare ettik'
"Çok zor durumlar yaşadık. Haftalarca başımızda yöneticimiz olmadan maçlara gittik. Para konusunu konuşmak bile istemiyorum. Sezon başından bu yana kimse para görmedi. Zaten parayı geçtik. Canla başla mücadele ettiğimiz deplasmanlardan yemek bile yiyemeden döndük. Kumanyalarla idare ettik. Çektiklerimizi bir Allah bilir. Aç kaldık. Günlerce kulübümüzde yemek çıkmadı. Ortada bir başarı varsa ve bundan söz edeceksek oyuncularımızın başarısıdır. Hepsini yürekten tebrik ediyorum."

'Paraların ödenmesin, bekliyoruz'
"Belediye başkanının da desteğiyle yeni bir yönetim kurulu oluşturulduğuna dikkat çeken Zengin, takımın içinde bulunduğu bu zor durumdan en kısa sürede kurtarılmasını umduklarını söyledi ve ekledi: Sosyal medyada 14 futbolcumuzun takımı federasyona verdiği iddiaları doğru değil. 3-4 arkadaşımız böyle bir başvuruda bulundu. Ancak şu da bilinmeli ki, buradaki herkes hayatlarını futboldan kazandıkları paralarla devam ettirmekte. Bu açıdan çarşamba gününe kadar yönetime süre verdiler. Eğer ödemeler gerçekleşmezse devre arasında bizi yeni sıkıntılar bekliyor."

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ