MENÜ

Beşiktaş 2-0 Kasımpaşa

Demba Ba atıyor, Kara Kartal yükselmeye devam ediyor... Önemli eksiklerine rağmen Beşiktaş, zorlu geçmesi beklenen Kasımpaşa mücadelesini Senegalli yıldızın golleriyle 2-0 kazandı. Milli aranın ardından lige 3 puanla dönüş yapan Bilic'in öğrencileri şimdi gözünü Bursa'ya çevirdi. Fenerbahçe bu akşamki maçı kaybederse, Beşiktaş haftayı lider olarak kapatacak.

Beşiktaş 2-0 Kasımpaşa

Kartal, cezalı ve sakatların çokluğundan Kasımpaşa önüne endişeli çıktı. Rakip daha ilk dakika içinde golle burun buruna geldi, nefesler tutuldu. Maça gelen az sayıda taraftar inanılmaz destek ile itici güç oluşturdu. Senegalli yıldızı Demba Ba ile biri penaltıdan olmak üzere iki gol bulan Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu. Gözünü bu akşam oynanacak olan Bursa-Fenerbahçe maçına çeviren Siyah-Beyazlılar, Asteras maçı öncesi büyük moral buldu.

Ba varsa, gol de var

Maç öyle hızlı başladı ki, pozisyonlar ardarda geldi. İlk dakikada Babel'in pasında Adem boş kale yerine dışarı attı. Dönen pozisyonda bu kez, Ba müsait durumda topu kaleciye nişanladı!.. İki takımın sadece golü düşünmesi ortaya göze hoş gelen oyun çıkardı. Kasımpaşa da Tunay, Babel ve Adem etkili ataklar geliştirdi. Kartal da ise savunma da Necip, eleştirilere futbolu ile karşılık verdi. Ersan da hata yapmadı. Sosa'nın yönetiminde, iki gol atan Ba, Gökhan, Kerim ile Veli de bu yarıda öne çıkan isimler oldular. Tunay'ın net gollük vuruşunda topu çizgiden çıkaran Necip, 22'de maçın kaderini değiştiren isim oldu. Nitekim dört dakika sonra Beşiktaş penaltıdan öne geçti. İlhan'ın, Ersan'a yaptığı müdahalede kazanılan penaltıda topun başında Ba vardı. Senegalli yıldız, Isaksson ve topu ayrı köşelere gönderdi: 1-0. Sezonun ilk penaltısından bulduğu golle moral bulan Kartal, kontrolü tamamen ele aldı. İlk yarı bu skorla bitecek derken, Ba yine sahneye çıktı. Serbest vuruşta yaşanılan karambolde topu kafa ile son dokunan siyahi yıldız farkı attırdı: 2-0. Maçta ilginç olan bir durum da, iki takımın kaptanları Adem Büyük ile Necip Uysal'ın Beşiktaş alt yapısından takım arkadaşı olmalarıydı. Bu yarıda Mert'in Sosa'yı indirmesine penaltı çalmayan Özgür Yankaya, maçın başlarında kontrolü kaybetmiş oldu.

Zirveye kondu

Aklının bir köşesinde Asteras maçı olan Siyah-Beyazlılar, ikinci yarı skoru koruma adına fazla tempo yapmadılar. Kasımpaşa'nın da etkisiz oyunu ve final vuruşlarındaki sıkıntısı Kartal'ın işine yaradı. Kenar yönetim yorulup oyundan düşen Gökhan, Kerim'i oyundan alan Biliç, Olcay ve Oğuzhan hamlesini yaptı. Böylece top daha fazla ayakta kalıp, rakiben ataklarını Önleme yolu tercih edildi. Genelde orta ala mücadelesine dönüşen karşılaşmada, Babel'in bir şutu lan direkte patladı. Üç puan ile sahadan ayrılan Biliç'in ekibi zirveye demir attı!

Derbi hariç kaybetmiyor


Beşiktaş, İnönü Stadı’nın yıkımından sonra Süper Lig’de 3 farklı statta çıktığı 22 iç saha maçındaki iki yenilgisini, sadece Galatasaray ve Fenerbahçe karşılaşmalarında yaşamıştı. Dün Kasımpaşa’yı da deviren Kara Kartal, böylece Atatürk Olimpiyat, RTE ve Yenikent Asaş statlarında oynadığı toplam 22 karşılaşmada 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 yenilgi almış oldu.

Beşiktaş'a kırmızı yakıştı

Siyah-Beyazlılar, bu sezon Süper Lig’de ilk kez kırmızı renkli formayla sahaya çıktı. Hem Türkiye’de hem de Avrupa Ligi’nde siyah ve beyaz ağırlıklı formalarla sahaya çıkan Beşiktaş, resmi maçlarda
kırmızıyı ilk Kasımpaşa karşılaşmasında giymiş oldu. Daha önce kırmızıyı, Soma yararına düzenlenen turnuvada Chelsea önünde giyen Kara Kartal’a, böylece bu renk uğurlu gelmiş oldu.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ